PC

Canon Selphy – Un mic dar foarte capabil laborator foto!

Exista o deosebire intre poze si fotografii, cel putin din punct de vedere sentimental. Sau al stocarii. Pozele sunt cele pe care le pastrezi in telefon sau in computer, si la o adica le si stergi pentru a mai elibera niste spatiu. Fotografiile, adica acele imagini la care tii, sunt cele pentru care ai sacrifica si niste banuti pentru a le vedea tiparite, iar Canon Selphy, o mica imprimanta care face cat un laborator foto, este dispozitivul potrivit pentru asta.

O data cu trecerea de la analog la digital in lumea aparatelor foto, si stocarea pozelor a migrat usor-usor catre mediul digital. Daca in urma cu ceva vreme lumea inca obisnuia sa printeze pozele pentru a le tine in album, acum exista aplicatii de gestionare a acestora sau spatii imense in cloud pentru a le stoca, precum terrabyte-ul de la Flickr. Cu toate acestea, polaroidul nu a murit inca. Inca este vazut ca o unealta a imortalizarii momentelor deosebite, iar fotografiile scoase de acesta sunt pastrate in rama sau album cu sfintenie. Problema la polaroid insa este ca… e scump. Cu siguranta mai scump decat aceasta imprimanta de buzunar. Normal ca nu esti tentat sa printezi pozele cand vezi cat de mult cartus se consuma pe cateva bucati.

Dar daca imprimanta ar costa putin peste 100 de euro, iar pentru 108 poze ai avea nevoie sa scoti din buzunar doar vreo 150 de lei? Aceasta mica jucarie te poate face sa redescoperi frumusetea de a detine un album foto sau de a impartasi cu prietenii diverse momente capturate la o petrecere. Partea mai buna este ca o poti face pe loc, atata vreme cat, evident, o ai la tine. Aceasta creaza hotspot singura, pentru a nu fi nevoit sa cauti o retea wireless la care sa te conectezi cu telefonul, iar mai apoi sa conectezi si imprimanta, doar pentru a fi pe aceeasi retea. Mai are si varianta de a printa direct de pe un card SD, in cazul in care vrei sa printezi fotografiile facute cu aparatul foto. Este foarte usoara, deci poate fi carata cu usurinta, este disponibila pe alb si pe negru, se poate conecta si la computere prin USB sau WiFi. Si daca este compatibila si cu AirPrint din iOS, putem spune ca este compatibila cu multe lucruri. Acest micut dispozitiv poate deveni un companion minunat. Asta daca iti place sa faci fotografii, bineinteles!

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button