Foto-VideoRSS PaginaDeMedia

Canon a prezentat un obiectiv 3D pentru filmări 8K gata de trecut în realitatea virtuală

Dacă ai pus vreodată mâna pe o cameră foto, știi cu siguranță ce este Canon și ce face. Doar că din când în când, până și pasionații sunt dați pe spate de câte o lansare. Noul obiectiv RF5.2mm F2.8 L Dual Fisheye este fix un motiv de minunare pentru unii. Combinat cu o camera EOS R5 mirrorless, senzorul îți permite să filmezi conținut 3D la rezoluție foarte mare de până la 8K la 30 de cadre pe secundă sau 4K la 60FPS.

Canon Dual Fisheye

Specificațiile sunt însă doar o parte din poveste. Noul senzor de la Canon are un aspect aparte, cele două lentile transformând camera destul de comună într-un aparat parcă scos din filmele SF. Iar odată ce ai montat obiectivul pe un body EOS R5 vei putea înregistra conținut SBS pe un singur senzor full-frame. Combinat cu firmware-ul potrivit, conținutul video este tăiat automat, ca mai apoi să fie sincronizat și convertit într-un video 3D gata de transpus în realitatea virtuală.

Cele două lentile oferă unghiuri de vizualizare de 190 de grade și au un spațiu de 60mm între ele. În acest fel, imită poziționarea ochilor pentru a crea conținut VR cât mai realist. Focus-ul celor două lentile este controlat de același inel, însă pot fi ajustate și individual dacă este nevoie.

Canon Dual Fisheye

RF5.2mm F2.8 L Dual Fisheye e ste primul obiectiv de acest fel de pe piață, iar Canon îl va comercializa începând cu luna Decembrie 2021 la prețul de 2.000$. Prețul este piperat, iar asta fără să iei în considerare și camera EOS R5 care vine și ea la un preț de 22.449 RON. Dar dacă vrei să fii early adopter, sumele nu contează. Mai există și varianta de a aștepta și alți producători precum Nikon și Sony să lanseze propriile variante de obiectiv 3D 8K VR, dar momentan aceasta este singura soluție.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button