TECH

Canon LEGRIA Mini X si LEGRIA HF R68, doua camere video numai bune pentru vacanta! [VIDEO included]

A trecut multa vreme de cand nu am mai prezentat o camera video dedicata, asadar  vom prezenta acum nu una, ci doua astfel de camere de la Canon: este vorba despre Canon LEGRIA Mini X si LEGRIA HF R68.

Canon LEGRIA Mini X este un camcorder exotic, de dimensiuni mici, dedicat in special amatorilor de selfies. Aceasta camera se aseamana cu un mini proiector portabil. Obiectivul este acoperit de un lens cover care se actioneaza manual, iar in partea stanga si in partea dreapta a lentilei se afla microfoanele, care inregistreaza sunet stereo. In partea de sus se afla un ecran cu o diagonala de 2.7 inch de tip touch. Ecranul se poate inclina in fata sau in spate, iar cand aceaste este inclinat in fata, imaginea se roteste automat. Sub camera se regaseste si un filet care ofera posibilitatea montarii pe un trepied, dar si un stand. Lentila este una wide, de 16.8mm echivalent 35, si ofera un unghi de vizualizare de 160 de grade. Camera nu suporta zoom, dar este disponibil un mod close-up care mareste imaginea de patru ori si reduce campul de vizualizare la 71 de grade. Senzorul are o dimensiune de 1/2.3 inch si o rezolutie de 12.8MP.
LEGRIA_mini_X
Camera poate filma la rezolutie 720p cu 4Mb/s sau la o rezolutie de 1080p cu 24Mb/s si 25 de cadre. Pentru filmare este folosit codecul MP4 sau AVCHD. Ca si conectivitate camera are un port USB si un port HDMI in partea stanga si tot aici se afla si butoanele pentru Play si Rec. In partea dreapta avem butonul de power, intrarea pentru microfon, iesirea pentru casti, mufa pentru incarcator si volumul pentru microfon. Pentru filmare exista cateva moduri presetate: Food and Fashion, Sports, Night Scene, Beach, Snow, Macro si Programmed AE option. Calitatea imaginilor este mai buna decat a multor telefoane de pe piata, si in plus puteti atasa un microfon extern, asadar camera poate fi folosita si in alte scopuri decat filmari ocazionale.
De cealalta parte avem Canon LEGRIA HF R68, care este o camera de filmat de tip hand-held, facand parte din clasa entry level ca si pret (370 euro), iar ca selling point are zoom-ul optic de 32x. Zoom-ul camerei poate ajunge pana la 57x folosind modul avansat sau pana la 1140x folosind-ul si pe cel digital. Camera beneficieaza si de o stabilizare optica avansata ce reduce tremurul imaginii. Senzorul are o dimensiune de 1/4.85 inch si o rezolutie de 3.28MP, asadar, desi aceasta camera este dedicata filmarii, la nevoie poate face si poze la o rezolutie de 2.07MP.  Lentila este una wide cu o distanta focala de 32.5mm si deschidere de f/1.8 pana la f/4.5, iar in pachet se regaseste si o lentila adaptor pentru o imagine super wide. Procesorul de imagine este un Digic DV4, care ajuta la procesarea rapida a imaginii si la eliminarea zgomotului. Ecranul este touch si are o diagonala de 3 inch.
Canon LEGRIA HF R68
Camera poate filma la rezolutie 1080p, iar ca moduri de filmare puteti alege si slow motion sau fast motion. Aveti la dispozitie si filtre pentru a decora imaginea. Dimensiunile camerei sunt reduse, aceasta fiind ergonomica, iar butoanele sunt plasate in asa fel incat sa poata fi accesate cat mai usor cu o singura mana. In partea din spate se regaseste un buton de Rec, iar in fata butonul pentru indepartarea lens cover-ului. In partea de sus se afla butonul pentru zoom, iar in pe body butoanele pentru On/Off si play. Tot la interior avem si slotul pentru card, o mufa pentru HDMI out, o mufa micro USB si un AV out, la care puteti conecta si castile. Bateria are 3.6 volti si 1790mAh, iar portul de incarcare se afla imediat langa ea. Optional puteti cumpara o baterie mai mare, de 2685mAh, care ofera pana la 175 de minute pentru inregistrare. Pe langa slotul pentru card, camera mai are si 8GB de memorie integrata.
In concluzie avem doua camere pentru doua categorii separate de utilizatori, fiecare facuta cu un scop anume, dar ambele sunt numai bune de luat in vacanta, iar modelul Mini X poate fi tinut chiar si in buzunar. Ambele sunt listate in campania de cashback a celor de la Canon, in care primesti inapoi o parte din banii dati pe produsul Canon achizitionat, pana la 31 iulie!

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button