TECH

Canon G1X Mark II – O camera mica, dar cu suflet mare. A se citi senzor!

In 2012 Canon a lansat PowerShot G1 X, iar aceasta camera nu era una obisnuita, ea avand un senzor cu o dimensiune de 18.7x14mm, adica mai mic cu doar 20% decat un APS-C, dar mult mai mare decat la alte camere portabile. Suntem in anul 2014, iar Canon lanseaza a doua versiune a acestui aparat, versiune denumita previzibil G1X Mark II.

Pentru inceput, camera este acum mult mai rapida decat precedenta. Lentila este si ea rapida, acopera o plaja focala larga si camera poate face poze acum mult mai aproape de subiect (la 5cm distanta de subiect, fata de 20 in cazul modelului precedent). De asemenea sistemul de focalizare este foarte avansat si imbunatatit pentru a face poze in rafala la cadenta mai ridicata. Camera beneficiaza si de WiFi sau NFC. Ecranul din spate a fost si el refacut, si se poate inclina in sus la 180 de grade, in jos la 45 de grade si este acum tactil.

Camera are un design mult mai compact decat prima versiune, dar a fost sacrificat vizorul electronic, dar care se gaseste ca si accesoriu separat pentru cine doreste.

Cateva din caracteristicile cheie ale acestui aparat sunt: senzorul de 12.8MPx de tip CMOS cu o marime de 1.5 inch, procesorul Digic 6, lentila de 24-120mm cu expunere F2-3.9 si stabilizare optica, doua inele de control care se afla pe lentila (din aparat se poate personaliza functia fiecarui inel) ecranul de 3 inch care se poate inclina, posibilitatea de captura in rafala cu 5.2 cadre pe secunda, WiFi si NFC pentu a putea controla aparatul folosind un telefon mobil si inregistrarea 1080p la 30 de cadre pe secunda.

Marea poveste din spatele acestui aparat ramane sensorul de 1.5 inch, care este de 5.6 ori mai mare decat in cazul lui PowerShot G15. Acest senzor este putin mai mic decat un APS-C folosit in camerele DSLR, dar trebuie sa recunoastem ca si corpul acestei camere este mai mic decat un DSLR, in acest mod echilibrand dimensiunea senzorului cu cea a corpului. Asa cum spuneam si mai inainte, Canon a imbunatatit sistemul de focalizare automata, si se pare ca G1X Mark II este camera compacta cu cel mai rapid focus din istoria marcii.

Canon ofera ca acesoriu un vizor electronic care se ataseaza pe patina pentru blit. Aceasta are conectori speciali, si speram ca pe viitor sa apara mai multe accesorii care sa se foloseasca aceasta conectica. Vizorul are o rezolutie de 1024 x 768 pixeli si se poate inclina pana la 90 de grade.

Bateria aparatului poate rezista pana la 240 de cadre. Daca body-ul vi se pare… prea mic, Canon ofera un accesoriu interesant, este vorba despre un grip care costa in jur de 30$, si care faciliteaza tinerea aparatului in mana in genul unui DSLR. Ca si accesorii suplimentare disponibile mai avem o carcasa subacvatica, un adaptor pentru filtre de 58mm, un capac pentru lentila si o telecomanda.

Aparatul merita toata atentia, si poate fi folosit chiar si de catre profesionisti ca si camera secundara. Si stiti de ce? Pentru ca este capabila de fotografiere in format RAW pe 14 biti. Overall, este un aparat capabila si elegant, si un all-rounder excelent pentru orice situatie si pentru orice tip de utilizator.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button