Foto-VideoTech&IT

Canon dezvăluie primul EOS R mirrorless full-frame

Călcând pe urmele, la intrarea istorică a Nikon în piața mirrorless full-frame, Canon a anunțat noua sa cameră EOS R, o nouă montură Rf cu patru lentile și câteva adaptoare.

EOS R are un senzor CMOS full-frame de 30,3MP, alimentat de același procesor DIGIC 8 care a avut premiera cu Canon M50. EOS R are o gama ISO nativa de 100-40000 si o viteza maxima de fotografiere de 1 / 8000s. Renumitul Dual Pixel AF este și el la bordul EOS R și este cuplat cu un focus nebun de 5.655 puncte de focalizare care acoperă senzorul 88% pe verticală și 100% pe orizontală.

Există un vizor electronic de 3,69 milioane de puncte, precum și un LCD complet cu ecran tactil de 3,2 inch sub el. Canon a dotat EOS R cu cele două rotițe de comandă tradiționale, dar nu există nici un buton pentru selectarea rapidă a AF. În schimb, veți obține un touchpad personalizabil din partea dreaptă a vizorului care poate fi configurat pentru a controla diferiți parametri (cum ar fi punctul AF sau compensarea expunerii).

Canon EOS R este alimentat de aceeași baterie LP-E6N care o regăsim și în DSLR-ul 5D Mark IV, dar în EOS R promite doar 370 de fotografii. Un alt „downgrade” de la prosumer-ul Canon DLSR este lipsa unui al doilea slot pentru card, o nemulțumire pe cacre EOS R o împarte cu noile camere mirrorless Z4 și Z7 de la Nikon. EOS R nu are o stabilizare a imaginii în interiorul corpului, ceea ce îl pune într-adevăr într-un dezavantaj față de modelele Z6 și Z7 din gama A7 full-frame mirrorless de la Sony.

În format video, Canon EOS R poate capta 4K / 30fps cu un bitrate de până la 480Mbps și 1080p / 60fps la 180Mbps. Există, de asemenea, un mod de captare slow motion de 120fps la rezoluție de 720p.

Canon EOS R primește o nouă montură RF care are același diametru de 54 mm cu cea a monturii EF a companiei, dar reduce considerabil distanța. Noua montură vine în premieră cu patru obiective noi Canon și trei adaptoare.

Lentilele noi sunt Canon RF 28-70mm F2L USM – cele mai bune lentile de zoom de la Canon, Canon RF 24-105mm F4L IS USM, un Canon RF 35mm F1.8 Macro IS STM și un Canon RF 50mm F1.2L USM. Cel mai scump dintre acestea – RF 28-70mm F2L USM – va începe să se vândă pentru un preț gras de 2.999 de dolari în decembrie. Modelul RF 24-105mm F4L IS USM va fi lansat de asemenea în luna decembrie, la prețul de 1.099 dolari. Iar modelul RF 50mm F1.2L USM va fi lansat luna viitoare pentru suma de 2.299 $, în timp ce cel mai ieftin dintre cei patru, modelul RF 35mm F1.8 Macro IS STM, va fi lansat în decembrie pentru 499 dolari.

Cumpărătorii EOS R vor putea să adapteze obiectivele EF și EF-S existente prin cele trei adaptoare – un EF-EOS R standard de 99 dolari, un EF-EOS R cu un inel de control de 199,99 dolari și un filtru de fixare EF-EOS R pentru 299,99 dolari.

Canon EOS R va fi disponibil din octombrie pentru 2.299 (doar camera) sau pentru 3.399 dolari la pachet cu un obiectiv RF 24-105mm F4L IS USM.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button