Tech&ITȘtiri

Canon lansează EOS R50 și EOS R8, două camere destinate creatorilor de conținut și pasionaților care vor mai mult

Canon este un nume mare și bine cunoscut în industria aparatelor foto și video. Compania produce atât modele destinate industriei de film și fotografilor profesioniști cât și modele pentru utilizatorii obișnuiți pasionați de această ramură creativă. Iar catalogul producătorului de camere accesibile tocmai s-a mărit odată cu lansarea modelelor EOS R50 și EOS R8. Dar să le luăm pe rând.

Canon EOS R50 este aparatul perfect pentru creatorii de conținut

Majoritatea celor care se apucă să creeze conținut pe YouTube sau Twitch își încep drumul folosindu-se de cea mai accesibilă cameră video: telefonul. Dar cu toții știm că sistemul de camere ale unui telefon nu se poate ridica la nivelul de calitate a imaginii oferit de un aparat dedicat. Aici intră în schemă Canon EOS R50, cel mai nou model de buget.

canon eos r50

Canon EOS R50 este foarte de versatil, filmează la rezoluție 4K și poate capta sunetul la o calitate bună. Mai mult, și fotografiile pe care aparatul reușește să le producă sunt la același nivel. Unul dintre principalele dezavantaje la o cameră dedicată este interfața complicată. Mă bucur să spun că nu așa stau lucrurile în cazul lui Canon EOS R50, care are o interfață ușor de folosit, o ergonomie simplificată și moduri automate noi. Toate astea combinate îi ajută chiar și pe cei necunoscători să obțină rezultate care arată profesional.

Senzorul APS-C de 24,2 megapixeli oferă control asupra profunzimii, astfel încât utilizatorii să poată realiza fotografii clare detaliate cu fundal estompat și înregistrări video UHD 4K 30p supraeșantionate din 6K. Iar partea cea mai bună este că Canon EOS R50 vine cu sistemul de autofocus Dual Pixel CMOS AF II, care detectează și urmărește oamenii, animalele, vehiculele pentru a focaliza rapid pe subiecte, chiar dacă sunt în mișcare.

Împreună cu modelul EOS R50 va fi lansat și RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM – un obiectiv telefoto compact, proiectat special pentru aparatele foto APS-C din gama EOS R. Avem de-a face cu un un obiectiv RF cu zoom (aproximativ 3,8x), care este ideal pentru surprinderea subiectelor aflate la distanță sau pentru a obține un aspect deosebit pentru portrete în care subiectul iese în evidență pe un fundal estompat.

canon rf-s

Mai multe detalii poți găsi pe pagina oficială a produsului.

Canon EOS R8, aparatul full frame gândit pentru fotografii creativi

Pentru cei o idee mai serioși în meșteșugul lor, Canon a mai scos pe piață încă un aparat dedicat studenților sau pasionaților de fotografie sau videografie care vor să își ducă pasiunea la următorul nivel. Folosind un senzor full frame CMOS de 24,2 megapixeli, ISO crescut și un interval dinamic îmbunătățit, EOS R8 este o alegere bună pentru fotografia de portret, de evenimente sau peisaje, oferind o perspectivă mai amplă și mai artistică.

canon eos r8

Principalul avantaj al modelului EOS R8 față de EOS R50 este senzorul full frame. EOS R8 folosește un senzor full frame CMOS de 24,2 megapixeli, care oferă aceeaşi rezoluţie ca modelul EOS R6 Mark II. Senzorul de nouă generaţie asigură o viteză de citire rapidă şi oferă astfel acces la mai multe funcţii avansate, inclusiv rolling shutter ameliorat, care permite fotografierea continuă la 40cps, folosind un ISO mare cu zgomot redus, de până la 102.400.

Canon EOS R8 a fost gândit să fie cât mai comod de manevrat cu putință. Astfel, acest model este cel mai ușor aparat foto full frame din sistemul EOS R, cântărind doar 461g cu tot cu baterie și cu cardul de stocare instalat.

Folosind întreaga lățime a senzorului avansat, EOS R8 înregistrează 4K 60p supraeșantionat din datele oferite de senzorul 6K, pentru materiale video clare și detaliate, având și posibilitate de înregistrare Full HD la 180cps, pentru videoclipuri cu mișcare lentă. Bineînțeles că și în cazul modelului Canon EOS R8 vorbim despre autofocus Dual Pixel CMOS AF II, care poate detecta și urmări diverse subiecte pentru o focalizare cât mai precisă.

De-odată cu modelul EOS R8, Canon a lansat și un nou obiectiv. RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM este un obiectiv mic și ușor, cu 2x zoom și distanță focală de 24-50mm, o alegere excelentă pentru utilizatorii care vor să își îmbunătățească aptitudinile de fotografiere și filmare pentru portrete, interioare sau călătorii.

Mai multe detalii găsești pe pagina oficială a produsului.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button