TECH

Canon 5D Mark4 in teste la Zona IT

Canon 5D Mark4 este una dintre cele mai importante lansari recente in lumea foto. L-am prezentat si noi in doua randuri, odata cu ocazia lansarii oficiale in Romania si apoi cu ocazia Photokina, unde a beneficiat, pe buna dreptate de un imens interes. Saptamana asta, si multumim pe aceasta cale baietilor de la F64 care ni l-au pus la dispozitie pentru cateva zile, a sosit in teste.

Seria Canon 5D este probabil probabil cea mai cunoscuta gama de aparate foto la nivel global, cel putin printre fotografi si videografi. Aceasta serie a ajuns deci la cea de-a patra generatie, si vine la pachet cu acelasi nivel de profesionalism si performanta. Asemanator in linii mari cu modelul anterior, noul 5D aduce insa o serie de imbunatatiri notabile, care includ un senzor nou cu o rezolutie mult mai mare, de 30.4MP si Dual Pixel Autofocus.

Aparatul are acum si touchscreen, ce poate fi folosit pentru focus tracking si tot noua, indelung asteptata posibilitate de a filma 4K. In interiorul camerei exista acum si modul NFC, WiFi sau GPS. Senzorul Full Frame de 30.4MP este acompaniat de un procesor Digic 6+, si el tot de generatie recenta. Sistemul de focalizare automata are 61 de puncte, dintre care 41 sunt cross-type. In modul Live View, punctul de focalizare central se descurca minunat pana la -4 diafragme.

Filmarea 4K este o aditie binevenita, dar asa cum spuneam si mai inainte, adaugata putin cam tarziu. Camera Canon 5D Mark4 poate filma in 4K cu 24, 25 sau 30 de cadre pe secunda, iar codecul este Motion JPEG. Aditional puteti extrage fotografii 4K din fisierul video. Sensibilitatea ISO pleaca de la 100 si ajunge pana la 32000 sau 102400 in modul extins. Pozele in rafala pot fi realizate cu 7 cadre pe secunda. Corpul din magneziu este acum mai bine sigilat la intemperii, prin comparatie cu modelul anterior.

Paradoxal, desi Canon 5D Mark4 pare mai mare, greutatea a fost redusa cu 75 de grame, iar acest lucru se simte inca de la prima atingere, desi nu pare o diferenta mare. Conectica este compusa dintr-o mufa USB 3, doua mufe jack, una pentru casti si una pentru microfon, un HDMI out si o iesire pentru blit. In partea superioara se regaseste ecranul LCD care ne indica setarile camerei, si de asemenea butoanele de acces rapid la ISO, autofocus si balans de alb. Spatele este aproape identic cu cel al modelului anterior, doar ca acum avem in plus inca un buton care poate fi setat dupa preferinte.

Ecranul de 3.2 inch a fost si el imbunatatit, avand acum o rezolutie de 1.62 milioane de pixeli, si evident are functie touch. Meniul a fost putin simplificat, si dureaza foarte putin pentru a redescoperi functiile cu care sunteti familiarizati si pentru a va obisnui cu el. In concluzie, dupa ce am realizat aproape o mie de fotografii in cateva zile, am ramas impresionati de calitatea acestora data de cromatica excelenta specifica brandului, si de sharpnes-ul aparte. Noul 5D4 este o camera exceptionala, nemaipomenit de buna in orice imprejurare, un adevarat all-rounder, motiv pentru care seria s-a si instalat de peste un deceniu in varful topului celor mai utilizate camere foto profesionale din lume.

Multumim inca odata celor de la F64 pentru amabilitatea si promptitudinea cu care ni l-au pus la dispozitie pentru testare, mai ales stiind cat de intens urma sa tragem de el. Dar stiti ce? Nu este nici o problema! Este un Canon 5D Mark4!

 

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

3 comentarii

  1. Din nou Zona. Nu știu dacă citi comentariile pentru a afla si feedback-ul urmăritorilor.

    Când prezentați si produse accesibile oamenilor de rând ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button