PC

Cannon Lake va sosi abia la finalul lui 2018

Ceva informații noi au început să circule prin industrie despre planurile pe care le are Intel pentru procesoarele sale din seria Cannon Lake.

Zvonurile susțin că seria de procesoare Cannon Lake ce includ un GPU, vor fi disponibile doar spre finalul lui 2018. Asta ar putea însemna că variante fără o componentă grafică ar putea fi disponibile mai devreme, poate pe platforma care va înlocui X299 și Skylake-X. Procesoarele Cannon Lake sunt primele construite pe procesul de 10 nanometri și ar trebui să aducă un salt ceva mai mare al performanței decât am văzut ultimele trei generații. Estimarea curentă este un salt de 25% pentru puterea de calcul și o îmbunătățire de 45% a eficienței.

Însă întârzierea seriei Cannon Lake pare să fi supărat producătorii de laptop-uri, care intenționează acum să sară cu totul peste această generație și să aștepte următoarea sa iterație, Ice Lake. Dezvoltarea acestuia probabil nu va avea de suferit, la fel cum nici Skylake n-a fost întârziat de Broadwell.

În acest caz, acele procesoare cu 8 nuclee de la Intel care par că vor fi disponibile în a doua jumătate din 2018 fie vor veni sub forma unui Coffee Lake Refresh, fie vor sosi chiar la finalul anului.

[Digitimes]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button