PC

Cannon Lake sosește până la sfârșitul anului

Cei care tot speră să aibă motiv să treacă de la procesorul Intel actual la o generație nouă s-ar putea să găsească unul în 2017, fiindcă nu par să mai fie întârzieri pentru Cannon Lake.

Intel a dezvăluit că dificultățile întâlnite la dezvoltarea procesului de producție pe 10 nanometri au fost rezolvate, așa că nu mai există nici un impediment tehnologic pentru realizarea de procesoare și mai compacte ca cele curente.

Cannon Lake va sosi anul acesta, reprezentând o micșorare pentru arhitectura folosită în acest moment la procesoarele Kaby Lake, ce în sine este doar o mică revizie a Skylake. Această micșorare în sine ar trebui să aducă o varietate de avantaje, cum ar fi eficiență energetică mai bună și potențialul de-a genera performanță superioară.

Cannon Lake nu este o arhitectură nouă, pentru asta va trebui să așteptăm Icelake în anul 2018, dacă nu apar alte întârzieri neprevăzute. Procesul de producție pe 10 nanometri va rămâne alături de noi cel puțin până în 2020. Până acum Intel nici măcar nu a dezvăluit publicului larg ce planuri dincolo de anul 2019, când va lansa Tigerlake, optimizarea lui Icelake.

[Bit Tech]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

27 Comments

  1. Lol și eu cu bătrânul meu Q6600 cum să mă simt? E cam o legendă procesorul,am jucat si ac syndicate și gta 5 pe 1080p cu detalii medii și high.. Și ca daily use,nu mă lasă la greu 🙂

  2. De fapt, asta e un stereotip stupid. Daca te sinchisesti sa iei un i5 mai bun si o placa video de 1200 ron anul asta, vei putea tine acel PC minim 3-4 ani de acum in colo si sa te descurci. Daca am reusit sa tinem un single core cu 1GB ram si o placa vai de capul ei cate 10 ani unii, crede-ma cand iti spun ca un quad core cu 8 GB ram si o placa video buna va rezista mai bine. De ce se tot crede faptul ca PC-ul trebuie schimbat de la an la an in conditiile in care unele jocuri pe minim-medium arata mai bine chiar mult mai bine ca acelasi joc pe PS4/XBONE?

  1. POate pe tine te doare. Pe noi nu ne doare nici acolo.
   Marketing mult oameni buni. Nu stiu ce sa mai faca pentru a avea vanzari.

  1. Bai, adica, inteleg ca intel vrea sa faca bani cu nemiluita, da daca o tine tot asa, amd le da bataie si nu asa un pumn un picior ii scoate de pe piata, daca nu o sa aiba lumea un upgrade semnificativ o sa deprecieze pretul unui procesor iar intel o sa fie nevoit ori sa dea lume afara ori sa faca pc-urile cumparate la kilogram…

  1. Daca tu ai impresia ca au adoptat tactica asta in ideea de a da faliment atunci ce sa ma spun. Nu vor da faliment in viitoru’ apropiat, de ce? Multa lume cumpara pentru simplu fapt ca e ceva nou si ofera un efect de placebo. E ultima generatie, e nou, ofera un plus de comfort ca este mult mai bun si tot tacamu’. Faptu’ ca ei produc de la an la an modele noi nu inseamna ca te si obliga sa le cumperi pe toate. Singura diferenta e ca, ai de unde alege.

 1. Am i5 4690k de 2 ani si il mai tin inca 4. Acum un am firma a dat afara mii de angajati ca sa le reduca salarile de „criza firmei” iar ei scot 2 serii de cpu intr un an,bv intel,o sa aveti vanzari de o sa zapaciti clientii. Respect ivi si sandy,procesoare care si acum tin pasul cu o placa gtx 1070/fury x.

  1. Kaby Lake a fost un fel de Broadwell desktop doar ca mai inutil. Cannon Lake este o masura luata in cazul in care Ryzen chiar are performanta uimitoare despre care a tot vorbit AMD.

   Kaby Lake e doar un Skylake cu +-1-2% performanta si -10% consum electric. Sa speram ca nu se poate spune acelasi lucru despre Cannon Lake.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close