Tech&ITPCRSS PaginaDeMedia

Când vor reveni la normal stocurile de plăci video?

Cu CES 2021 în floare cei de la NVIDIA au prezentat o placă video nouă pentru desktop alături de o serie întreagă de plăci video pentru laptopuri. În același timp, AMD a arătat două plăci noi în cadrul prezentării însă nu a vorbit despre ele în mod explicit. Știm doar că vor fi disponibile în prima jumătate a acestui an. Și cred că pot estima și perioada în care vor fi lansate, dar asta la finalul articolului.

Subiectul principal de astăzi este altul. Dacă ești în căutarea unei plăci video, știi sigur că stocurile sunt foarte sărăcăcioase, iar când apar câte patru-cinci modele în stoc, pe lângă faptul că sunt la suprapreț se și vând aproape instant. Ambele companii au abordat această problemă și au oferit informații cât de cât concrete. Atât NVIDIA cât și AMD susțin că ne apropiem de finalul acestei perioade „de criză” iar primăvara va aduce ghiocei și plăci video.

AMD CES 2021 Coming 1H 2021 plăci video

AMD a confirmat pentru cei de la The Verge că va vinde mai multe plăci video din seria Radeon RX 6000 prin intermediul propriului site în primul trimestru al acestui an. Asta înseamnă că plăcile vor fi disponibile la un preț cât mai mic fiind vândute direct de producător. În același timp, NVIDIA a vorbit despre această situație și a spus că stocurile de plăci video vor reveni la normal spre finalul primului trimestru, adică prin Martie.

Asta înseamnă că primăvara care se apropie va veni cu căldură, cu ghiocei, cu natură și cel mai important, cu plăci video. Cred că tot pe atunci ne putem aștepta să vedem și noile modele de la AMD, cât și modelele Ti de la NVIDIA despre care tot circulă zvonuri în ultima perioadă.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button