GamingRSS PaginaDeMediaTech&IT

Cand va lansa Sony noul PlayStation 5 si cat va costa?

Un leak imens tocmai a dezvaluit toate aceste detalii

Sony a tinut foarte bine secretul cand a venit vorba despre PlayStation 5 incercand sa ne pregateasca din timp pentru marea lansare a consolei. Pana acum, compania japoneza a reusit sa ne starneasca curiozitatea spunandu-ne cateva detalii: ba despre SSD, ba despre controller, etc. Dar astazi este o zi diferita; 4Chan loveste din nou, iar de data aceasta este gazda unei adevarate comori cand vine vorba de informatii referitoare la noua generatie de console.

Ieri vorbeam despre faptul ca Sony nu ia parte nici anul acesta la E3 si spuneam ca nu stiu sigur in cadrul carui eveniment vom avea ocazia sa vedem noua consola. Presupunerea mea mergea spre Gamescom sau alt eveniment de asa natura, dar se pare ca ar trebui sa ne pregatim mai repede de atat. Inceputul lunii Februarie gazduieste deja o mare lansare: Samsung Galaxy S20 si Galaxy Z Flip. Iar acestea vin cu doua saptamani inainte de Mobile World Congress 2020.

Se pare ca Sony va fura startul, iar pe 5 Februarie compania va gazdui un eveniment de lansare la Sony Hall din New York City:

Design-ul consolei, controller-ul, UI / interfata grafica, anumite caracteristici, specificatiile consolei, discursuri din partea partenerilor si publisherilor, cat si anunturi referitoare la exclusivitatile de PS5 vor fi prezentate in cadrul evenimentului.

Unele dintre cuvintele cheie pentru noul PlayStation 5 includ „timpi foarte mici de incarcare”, „download foarte rapid”, „controale intuitive”, „instalari modulare pentru jocuri”, „unitate optica inclusa” si „descarca sau transmite jocurile favorite”.

Informatorul anonim mai spune si ca noul slogan al lui PlayStation 5 va fi „It’s time to play” si va fi folosit pentru intregul brand.

Detalii noi despre consola

Tot in aceasta postare se vorbeste si despre faptul ca specificatiile lui PlayStation 5 vor fi asemanatoare cu cele ale lui Xbox Series X, chiar daca pretul va fi cu 100 de dolari mai mic. Se pare ca PS5-ul va avea 10 teraflops de putere de procesare, in timp ce versiunea cea mai ieftina de Xbox va oferi mai putin de jumatate (4 teraflops). Asta pune insa la indoiala un leak mai vechi care spunea ca PS5 va avea 9.2TF in timp ce Xbox Series X va oferi pana la 12TF.

Se pare ca si PlayStation Now va primi o noua sansa, astfel va juca un rol vital in viitorul noii console si iti va permite sa accesezi ce jocuri vrei contra unui abonament, fie vei putea sa iti joci titlurile tale ca si pana acum. Fiecare PS5 cumparat va veni insotit de un abonament de trei luni la PS Now. Functia de Remote Play va fi si ea prezenta si te vei putea jocuri de PS5 pe telefon, tableta, laptop sau PC. Tot ce iti trebuie este o retea Wi-Fi sau conexiune mobila pentru a transmite jocurile de pe consola. Aplicatia mobila pentru PS5 va primi un facelift major, chiar daca asistentul virtual despre care am auzit destul de multe informatii nu a fost mentionat in postarea de pe 4chan.

Compatibilitate totala

Alt aspect foarte important legat de PS5 este compatibilitatea cu toate celelalte console lansate de Sony in trecut, astfel vei putea juca orice titlu de PS, indiferent ca e vorba de primul God of War de pe PlayStation 2 sau despre cel nou de pe PlayStation 4. De asemenea, cei care au deja un PS4 vor putea sa-si pastreze accesoriile linistiti, acestea fiind forwards compatible cu noua consola, strategie pe care a abordat-o si Microsoft.

Compatibilitatea cu toate jocurile de PlayStation 4 este o caracteristica importanta. Printr-o tehnologie noua de transfer, utilizatorii isi pot muta cu usurinta jocurile de PS4 pe PS5 daca le au deja descarcate. Salvarile si copiile de rezerva vor putea fi transferate si ele.

Compatibilitatea se intinde atat de mult, incat toate jocurile de pe toate cele cinci platforme PlayStation (asta include PSP), vor fi compatibile cu PS5 care va deveni „the ultimate PlayStation console” si va pune accent atat pe jocurile vechi cat si pe cele noi. Mai multe detalii despre compatibilitate vor fi discutate in cadrul altui eveniment.

Controllere-le DualShock 4, PSVR si alte accesorii de PS4 vor fi forwards compatible cu noua consola, facilitand trecerea la next-gen.

Postarea mai spune si ca PlayStation 5 va fi lansat in Octombrie 2020 cu un pret de 499 dolari / 449 lire sterline / 449 euro / 54.999 yeni japonezi. Un singur model de PS5 va fi disponibil la lansare iar anul 2020 nu va gazdui si lansarea modelului Pro.

Desigur, fiind un leak, ar trebui luat ca atare dar sunt foarte multe informatii aici care fac trimitere la o data foarte apropiata de noi, astfel vom afla in scurt timp daca macar o parte din acestea sunt adevarate, chiar daca sunt prea modeste ca sa fie inventii.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button