TECHPCȘtiri IT

Când nu găsești RTX 3000 pentru desktop pe piață, minezi cu laptopuri

Știm cu toții situația stocurilor de plăci video RTX 3000 și RX 6000. Ba nu-s materiale, ba producătorii se bat pe volumele fabricanților de chip-uri precum TSMC și Samsung, ba e vacanță în China, ori multe ajung și la minat. Și iată cum o fermă de minat din China a găsit o soluție la lipsa de stocuri de plăci video pentru desktop.

BTCer este ferma cu pricina și pozele cu laptop-urile puse la minat au fost postate chiar de reprezentanții acesteia. Ba chiar avem și un video pe Weibo în care vedem o magazie cu rafturi pline de laptop-uri care minează. Desigur, laptopurile rulează plăci grafice RTX 3000 Mobile. Și oricât aș condamna minatul și pe cei care îl practică, nu pot să înțeleg altceva.

NVIDIA se bate cu pumnii în piept că vrea să ofere plăci video gamerilor, că aceștia sunt interesul principal al companiei și vezi doamne, chiar nu există. În același timp, vedem și situații precum cele jenante în care publicații precum Hardware Unboxed sunt taxate și eliminate pe lista de presă pentru că nu oferă recenzii pozitive. Dar în același timp, minerii reușesc să pună mâna pe RTX 3000, ba chiar în cantități mari. Și de aici ajung la ipocrizia NVIDIA care deși „are control” peste tot ce înseamnă distribuție și producție, cumva scapă astfel de stocuri către mineri.

Mai bine spune-ne, dragă NVIDIA, că noi suntem pe locul doi (poate chiar trei) și nu contăm într-o ierarhie în care unii sunt dispuși să cumpere bulk, direct în China acolo unde sunt fabricate plăcile. Nu ar fi mai ușor, decât să ne minți că vine RTX 3000, că se lansează nu știu ce versiune, că mai apoi să ne uităm cu un gust amar la prețuri de 5.000+ lei pentru un 3070?!

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button