Gaming

Ce tampenii le scapa ziaristilor mainstream cand isi baga nasul in…gaming!

Nu de putine ori am vazut jurnalisti seriosi, care, impinsi cel mai probabil de un realizator sau producator zelos si doritor de rating-uri, ataca subiecte pe care nu le inteleg si cu care nici nu au vreo legatura. Asa au aparut controverse pe teme ca GTA 5, Fifa si „cat sunt de gay jucatorii”, dar mai ales studii ale unora care nu au nici un dram de background profesional cu care sa isi justifice parerile. Totusi, cand ironiile le scapa jurnalistilor main-stream nu pot decat sa ma tavalesc pe jos de ras in spasme si cu ochii in lacrimi.

De ce? Pentru ca FOX News, unul dintre cele mai conservatoare posturi de televiziune americane si-a dat singur cu tesla in… integeti voi, folosind logo-ul unui joc care culmea, arata exact inversul a ceea ce doreau ei sa prezinte. Este ca si cum ai inlocui crucea lui David cu zvastica nazista la un Bar Mitzvah si sa te astepti ca nimeni sa nu observe. Dar hai sa vedem despre ce este vorba, pentru ca trebuie sa radem …nu?!

Sa incepem cu inceputul: BioShock Infinite este un joc a carui actiune se petrece intr-un oras zburator condus de un fanatic, pe numele sau Zachary Hale Comstock. Acesta si-a populat orasul cu elitisti bogati ce venereaza literalmente Parintii Fondatori ai Americii, Comstock folosind „simbolistica” americana pentru a racola noi forte impotriva „paganilor” si a celor ce nu constituie o parte a orasului sau zburator. Asta ca sa nu mai mentionez elementele rasiste, gandirea inchisa si fascista a personajului negativ si mai ales modelele imbecile pe care Zachary Hale Comstock le reprezinta.

bioshock

Insa in lumea posturilor de televiziune americane exista…Fox News, cunoscut pentru inclinatiile sale „usor” conservatoare. Cand spun usor, sunt sarcastic, acestia dezbatand in repetate randuri cat de „nocive” sunt jocurile pentru tineretul american, fara a avea o baza solida. Pentru a nu risca sa spun ceva ce m-ar face sa transform acest articol intr-unul politic va voi lasa pe voi sa faceti conexiunile intre orasul zburator ce foloseste asa zisul patriotism pentru a impinge oamenii la razboi si postul de televiziune care a grupat imagini ale bombardamentului din Iraq din 2003 cu imaginea steagului american fluturand in vant.

bioshock infinite

Acestea fiind spuse, putem aprecia comicul de situatie ce s-a produs in momentul in care Fox News a decis sa foloseasca logo-ul BioShock Infinite pentru segmentul intitulat „Apararea Patriei”.

Fox news

Nu pot sa spun decat ca la vederea acestui segment, pentru ca cineva a invatat ce inseamna ala un VPN, mi-am distrus glandele lacrimale, razand pe toata durata difuzarii acestui material pe FOX si tavalindu-ma cand pe canapea cand pe jos de ras. Nivelul de habarnism al unor oameni care, teoretic, se numesc jurnalisti este de-a dreptul uimitor. Pana si ceatorul jocului, Ken Levine a reactionat intr-un post pe Facebook spunand: „Glad to help, Fox. Glad to help.”

ken lavine

Din nou, fara conotatii politice si fara niciun fel de malitiozitate, am sa evidentiez ceea ce au facut cei de la FOX: au copiat sigla unui joc, fara sa admita ca au facut asta, un joc „violent” in viziunea lor, in care casapesti exponentii politici de…dreapta. Nu pot decat sa stau linistit acum in scaun in timp ce voi va distrati cu ironia situatiei. Dreapta – Conservator….

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. da-i incolo, si asa sunt luati in serios doar de rednecks, pe mine ma framanta chestia ca ei folosesc logo-ul in sens patriotic,si in biosock era folosit pentru a arata patriotismul fanatic

  2. da-i incolo, si asa sunt luati in serios doar de rednecks, pe mine ma framanta chestia ca ei folosesc logo-ul in sens patriotic,si in Biosock Infinite era folosit pentru a arata patriotismul fanatic
    //mi-am editat postul si a aparut unul nou si mai jos este cel care l-am postat prima oara decat ca scrie cu guest ,e vreo problema?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button