MOREȘtiri IT

Canalul Mânecii a fost traversat pe un hoverboard

Nu, nu genul ăla de hoverboard, unul real

Denumirea de „hoverboard” tinde să fie folosită adesea de gogomănii fără nici un fel de merit să existe, dar ocazional ceva care chiar este interesant poate fi descris cu acest nume. Spre exemplu, aparatul de zbor Flyboard Air, construit de un anume Francky Zapata acum aproape trei ani, ce a fost folosit acum pentru a traversa Canalul Mânecii.

Zapata este la a doua încercare de a traversa canalul, prima terminându-se în eșec la sfârșitul lunii trecute, după ce a ratat aterizarea pe platforma de realimentare. A fost nevoie de o realimentare, deoarece călătoria a durat 22 de minute, iar aeronava are o capacitate a rezervorului de doar 10 minute.

În călătoria sa, a reușit să atingă o viteză maximă de 170 de kilometri la oră, fără vreun incident de această dată. Reușita este destul de impresionantă, dar nu ar trebui să vă așteptați să vedeți un astfel de dispozitiv zburând de pe rafturi precum celelalte „hoverboards”, fiind o serie de riscuri de siguranță asociate cu a pluti prin aer cu un rucsac plin de kerosen.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button