ȘtiriTech&IT

Canalul Linus Tech Tips a fost invadat de pirați!

Stăteam mai devreme și-mi sorbeam cafeaua, când am văzut pe telefon două notificări de la YouTube. Era ceva cu Elon Musk și Tesla livestream, am zis că a luat-o razna aplicația și-mi trimite chestii random. Dar când m-am uitat mai atent mi s-a părut că recunosc pictograma – Linus Tech Tips. Și când am dat click am realizat că celebrul canal tech a fost prădat de pirați care promovează criptomonede.

La fel ca orice altă schemă cu criptomonede, cele două transmisii live promovează niște link-uri care le promit spectatorilor câștiguri imense pentru o investiție destul de mică. Și venind de la un canal cu numele Tesla, cu numărul de abonați imens al lui Linus Tech Tips (peste 15 milioane de abonați), unii ar putea pica în capcana întinsă de hackeri.

Nu este pentru prima dată când se întâmplă o chestie de acest fel. În ultimele luni, mai multe canale au fost atacate de același grup de hackeri – de la streameri de jocuri până la influenceri din domenii precum cel smart home. Însă Linus Tech Tips este primul canal foarte mare care pică în mâinile acestor pirați, așa că sunt foarte curios de reacția celor de la Google. Ținând cont că vorbim de unul dintre cele mai mari canale tech din lume, reacția platformei ar trebui să fie destul de rapidă.

Deși nu am găsit nicio declarație din partea lui Linus pe Twitter și Instagram, se pare că acesta a postat un update pe Floatplane: „Referitor la hack-ul canalului de YouTube, avem lucrurile sub control alături de echipa de la Google. Totul ar trebui să fie închis și încercăm să descoperim atacatorul cu scopul de a întări securitatea din jurul conturilor de YouTube pentru a preveni astfel de incidente.” În inchieiere, acesta a anunțat că ne va explica totul într-un episod WAN Show după ce se va rezolva situația. Până atunci, postările pe Floatplane vor continua în ritm normal.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button