CommunityTECHTech&IT

Canalul de YouTube al celor de la Machinima a fost închis

În zilele lui de glorie, canalul de YouTube Machinima număra peste 12 milioane de abonați și putem afirma fără rezerve că era un reper al plaftormei. Iată însă că timpurile s-au schimbat mult și zilele trecute se pare că deținătorii Machinima, Otter Media, o filială a AT & T, au tras pe linie moartă canalul, setându-i tot conținutul ca „privat” și făcându-l astfel indisponibil pentru vizualizare publică.

Nu a existat nicio declarație oficială din partea companiei privind hotărârea de a închide legendarul canal YouTube, dar este o decizie discutabilă, care îi face pe mulți să nu-i găsească sensul. Chiar dacă videoclipurile noi veneau la o rată mult mai redusă ca în trecut, valoarea de revizualizare a conținutului era încă destul de ridicată. Cu mai bine de 100.000 de vizionări pe zi în ultimele câteva luni, canalul Machinima genera venituri undeva între 26 și 410 de dolari numai din reclame – sumă care depindea de nivelul de utilizare al adblocker-elor. Pentru un conținut găzduit în mod gratuit, aceștia erau bani la care s-a renunțat aparent fără justificare.

Fondată în anul 2000 și urmată de lansarea canalului de YouTube în 2006, Machinima a fost achiziționată pentru prima oară de Time Warner în 2016. Doi ani mai târziu, AT&T a achiziționat Time Warner și a rebranduit compania în WarnerMedia, înainte de a preda Machinima filialei sale, OtterMedia, o companie internă de producție media care se ocupă de asemenea de Crunchyroll, Rooster Teeth și alte mărci.

În luna decembrie, Variety anunța că Machinima va fi reorganizată, iar personalul său va fuziona pe plan intern cu Otter Media, cu clasica marcă urmând să funcționeze ca și conținut legacy printre celelalte soluții oferite de Otter Media. În reorganizarea care a urmat acestei decizii, 10% din personalul Machinima a fost concediat și rămâne de văzut dacă măsura nu va fi urmată de altele similare odată cu decizia din aceste zile.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button