MORE

Canada vrea sa impiedice crime cu tehnologie inexistenta

Daca aveti vreodata impresia ca unele institutii guvernamentale sunt conduse de oameni care habar nu au ce fac, ei bine, nu este valabil doar pentru tara noastra. Nici canadienii nu o duc prea bine cu alesii lor.

Orasul Williams Lake, din regiunea British Columbia a Canadei, pare sa aiba o mica problema legata de crima, ca urmare, consiliul orasului a votat… in unanimitate, pentru folosirea unor dispozitive de urmarire prin GPS care pot fi injectate in raufacatori.

Intentia este cea de a sti unde sunt acestia mereu, indiferent ce fac „chiar daca se plimba prin oras, daca fac baie, daca mananca cina”, conform spuselor lui Scott Nelson, cel care a propus aceasta lege.

Pe cat de „Bun venit intr-o distopie fascista pe care George Orwell nu si-o putea macar imagina in cosmarurile sale” este aceasta stire, devine de-a dreptul hilara cand va dati seama ce presupune de fapt.

Tehnologia pe care consiliul o vrea injectata in populate nu exista. Si nu in sensul in care nu exista un dispozitiv comercial care sa permita asta, ci in sensul ca nu exista tehnologia necesare pentru a implementa asa ceva.

Pentru ca un GPS tracker sa functioneze, acesta are nevoie de cateva lucruri care nu sunt tocmai „injectabile”. Cum ar fi o baterie foarte mare care poate fi reincarcata si o antena capabila sa penetreze prin pielea umana.

Si inainte sa spuneti „Dar cainii nu au deja asa ceva?”, raspunsul este nu. Ala este un chip de date, care poate fi citit de la o distanta foarte mica, nu de sateliti.

Situatia ar putea fi si mai comica, in cazul in care aceasta lege va ramane in vigoare, si se va ajunge la situatia in care cei carora trebuie sa li se implanteze un GPS tracker sunt trimisi la inchisoare pentru ca nu au un GPS tracker implantat, fiindca nu exista asa ceva.

Un fel de „Cum adica nu poti levita? In lege scrie ca trebuie sa levitezi. La inchisoare cu tine.”

[Tech Dirt]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button