MORE

Campania Instagram #freethenipple a fost cauzata de Apple?

Instagram este in acest moment sub asediu, campania #freethenipple facand furori pe Twitter. Motivul? Se pare ca Apple este motivul pentru care Instagram a impus aceste reguli draconice cand vine vorba de nuditate si ceea ce poate expune un model.

Site-ul de video sharing in cele mai multe cazuri dadea jos orice fotografie in care aparea un mamelon feminin. Stiti voi… sfarc… cum ii spunem in dulcele grai mioritic. Cert este ca nici nudurile si alte elemente care sunt considerate lucrari artistice nu au scapat de acest tratament, orice mamelon expus fiind considerat ca pornografie se pare de Instagram.

Totusi, ce a provocat acest comportament puritan din partea conducerii Instagram? Conform lui Kevyn Systrom, CEO Instagram si co-fondator, vina apartine celor de la Apple, care, datorita sistemului de rating bazat pe varste, obliga dezvoltatorii de aplicatii sa cenzureze orice continut care nu se adreseaza unei varste de 12+, Instagram incadrandu-se in aceasta categorie conform celor de la Apple.

Practic Instagram se lupta in acest moment sa isi mentina rating-ul de 12+ ani, cu toate ca media de varsta a utilizatorilor este 17 – 35 de ani, 17+ fiind rating-ul care ar permite Instagram sa arate nuditate. Printre celebritatile afectate se numara, Chelsea Handler,  Miley Cyrus, Chrissy Teigen sau Naomi Campbell.

[The Wall Street Journal]

Related Articles

Back to top button