Tech&ITRSS PaginaDeMediaTelefoane

Camera cu infrarosu de pe OnePlus 8 Pro poate vedea prin plastic si haine

Lansarea lui OnePlus 8 Pro a fost una interesanta, iar oamenii au gasit foarte rapid o caracteristica inedita. Sistemul de camere al telefonului include ceea ce producatorul numeste Color Filter Camera. In realitate, aceasta este o camera cu infrarosu (IR) care poate poate capta un spectru de culori mai diferit. Asta ofera fotografiilor un look unic si ciudat, mai ales dupa ce telefonul adauga niste efecte. Se pare insa ca in anumite instante, camera iti poate oferi o privire la ce se ascunde dupa un strat de material.

Asta a rezultat in utilizatori care au descoperit ca modul de fotografie IR al lui OnePlus 8 Pro poate trece de straturi subtiri de plastic, sau chiar haine subtiri. Suna mult mai rau decat este de fapt, iar telefonul nu va ofera vedere cu raze x. Ceea ce vei obtine este o  vedere grey-scale la ce se ascunde sub o carcasa din plastic; sau o imagine neclara a ceea ce tine cineva in buzunar.

Bine, OnePlus 8 Pro nu este primul caz de acest fel. In  1998, Sony a lansat un model Handycam care avea o functie speciala de night vision. Precum camera de pe OnePlus, lentilele Sony puteau vedea prin materiale subtiri si intunecate, inclusiv haine. Multe camere moderne cu night vision pot sa faca asta. Diferenta este insa ca la aceste camere, activarea camerei cu infrarosu pe timp de zi nu merge foarte bine. De cele mai multe ori imaginea este stearsa si nu se intelege mai nimic.

Este insa interesant sa vedem o astfel de functie intr-un telefon, iar modul in care functioneaza, este unul inedit. Din pacate, sau din fericire, OnePlus 8 Pro nu-ti va permite sa vezi prin pereti, obiecte sau haine. Asadar visele de a folosi tehnologie demna de spioni, raman vise.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button