TECH

Camatarii din China cer in loc de plata selfiuri indecente

Camataria nu este unul din cuvintele preferate ale publicului, avand in vedere asocierea cu actele de violenta si faptul ca tind sa ridice dobanda la proportii astronomice.

Cazuri in care camatari au luat cu forta din casa bunuri necuvenite sunt destul de uzuale, de cele mai multe ori, practicantii acestei meserii fiind certati cu legea, totusi, sa ceri un slefie in posturi indecente este un pic deplasat. 

Aparent, camatarii chinezi cer aceste selfie-uri pentru a santaja victima intr-un „mod eficient”, aceasta daca nu plateste suma datorata, fotografia urmand sa fie facuta publica.

Conform cotidianului Nandu Daily, victmele sunt in general persoane care au imprumutat peste 15.000 de Yuan, echivalentul a 2.200 de dolari, cu o dobanda de 30% pe saptamana sau pe an, traducerea textului fiind mai greu de descifrat in acest moment. from_nandu_daily

Dupa ce incidentul a ajuns online, se pare ca practica a fost oprita, dar asta nu inseamna ca o serie de oameni afectati nu au fost siliti sa se pozeze in pozitii indicente. Este inca o practica care ridica la fileu problema sigurantei pe internet si cat de usor pot fi adusi intr-o postura neplcuta utilizatorii dupa o investitie gresita sau o clipa de neatentie.

De cele mai multe ori cel mai bun raspuns este sa te duci la politie in cazuri similare, atat la noi, cat si la chinezi, aceasta infractiune fiind un caz penal.

[people.cn]

 

 

 

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button