GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Call of Duty: Warzone a schimbat seria de jocuri pe care o știam

În ultima vreme am cam ignorat alte platforme de gaming și am fost fidel lui Steam. Dar zilele trecute am intrat pe Battle.net să văd ce se mai întâmplă pe acolo și am observat o chestie ciudată. La prima vedere, îmi dispăruse din librărie Modern Warfare din 2019. În schimb, Call of Duty Warzone era acolo. Ca să aflu mai apoi că jocul de bază a fost înghițit complet de battle royale.

Asta m-a pus puțin pe gânduri și m-a făcut să înțeleg direcția în care se îndreaptă seria. Nu pot spune nimic de rău despre Call of Duty Warzone. Este un joc bun, are o comunitate numeroasă și activă și a reușit să facă un lucru pe care mulți îl credeau imposibil. Nu doar că a readus seria în lumina reflectoarelor după câțiva ani de incertitudine, însă a atras și un nou val de fani. Toate acestea vin însă cu un preț.

Call of Duty obișnuia să fie recunoscut pentru campaniile single-player spectaculoase și componenta multiplayer foarte dinamică. Chiar dacă în esență nu s-a schimbat atât de mult, putem vedea clar direcția pe care o abordează Activision-Blizzard. Cu un pedigree format în jocuri precum World of Warcraft, Starcraft și Overwatch, asocierea cu Blizzard a avut impact și asupra seriei de shootere.

Cred cu tărie că viitorul seriei nu va mai fi construit pe experiențe narative și forma clasică de multiplayer. În schimb, cred că influența battle royale se va resimți puternic. Văd asta și în cazul lui Black Ops Cold War. Un joc foarte solid, pe care lumea îl consideră prost doar pentru că nu este Warzone. Personal, mi-am luat deja rămas bun de la serie și sper că mă înșel, dar dacă privim realist lucrurile, noua generație de gameri nu mai este interesată de single-player.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button