GamingReviews

Call of Duty: Black Ops 4 Review – O evolutie, o involutie sau o… revolutie?!

Nu ar fi anul complet în gaming dacă nu am avea parte de un nou joc din seria Call of Duty. De data aceasta am testat terenul în Call of Duty: Black Ops 4, care s-a lansat pe 12 octombrie pe PC, Playstation 4 și Xbox One.

 

După ce ani de zile CoD s-a întrecut cu seria Battlefield, Activision a decis ca anul acesta să sară în totalitate peste campania single-player și să se concentreze pe multiplayer, unde a combinat mai multe jocuri diferite, precum nesul 3în1.

Nu văd sensul să compar Black Ops 4 cu predecesorii săi, însă voi vorbi despre cele 3 moduri de joc: Multiplayer, Blackout și Zombies. De menționat că noul CoD este primul din serie care poate fi cumpărat pe PC via Battle.net, platforma Activision Blizzard.  

Multiplayer

Încă de când intri în joc, vei putea să joci câteva misiuni solo, în care afli povestea specialiștilor cu care vei juca în multiplayer. Fiecare specialist are două abilități care îți pot oferi un mic avantaj pe parcursul meciului, cum ar fi grenăzi, capcane sau scut balistic.  

A observat cineva cât de neinspirat este titlul acestui mod? Tot jocul este multiplayer, nu e ca și când acesta e singurul mod în care joci pvp. Puteau să-i spună simplu Deathmatch sau old-school CoD (sau ce a mai rămas din el).

Față de celelalte jocuri din serie, în multiplayer viața nu ți se va regenera automat când ești out of combat, dar va trebui să îți dai heal, așa că sunt șanse mai mari să înfrângi echipa adversă având în vedere că nu au viață full de fiecare dată când vă întâlniți.

Desigur, vei avea la dispoziție moduri diferite de joc din care să alegi în modul multiplayer, de la Team Deathmatch, Heist, Control, Capture Moshpit sau Search & Control fiecare cu mici diferențe de la câte runde se joacă, cu ce arme începi sau ce reward-uri primești.

Cât despre arme, de menționat că acestea vor fi deblocate cu cât avansezi în level, așa că va dura ceva până când vei putea să îți alegi armele după bunul plac.

Blackout

Blackout este modul prin care Activision a văzut o oportunitate de a mai stoarce bani din seria asta. În ultimii 2 ani am avut parte de nenumărate jocuri battle royale de la PUBG, Fortnite sau Realm Royale, așa că marile francize first-person shooter au văzut o oportunitate de a-și mări numărul de jucători.

Fanii Call Of Duty se vor bucura de faptul că în Blackout au fost introduse hărțile din jocurile anterioare care evident, au fost schimbate pentru a fi potrivite modului de joc. În mare parte, Blackout nu pare că strălucește, cel puțin din punctul meu de vedere. Modul battle royale a început să fie suprasaturat, în ciuda faptului că am auzit numai cuvinte de laudă de la majoritatea prietenilor care l-au jucat.

Zombies

În modul Zombies avem parte de clasicul “împușcă tot ce vezi și încearcă să supraviețuiești cât mai mult”. Împreună cu încă 3 prieteni, va trebui să supraviețuiți valurilor de zombie și să descoperiți noi zone pe hartă.

La începutul fiecărui meci vei putea să-ți alegi o clasă care bineînțeles vine cu abilități cum ar fi să vezi prin pereți. Pe parcursul meciului vei avea la dispoziție poțiuni și vei primi puncte în funcție de câți zombie omori.

De menționat că am Zombies singură cu alți 3 jucători necunoscuți, și având în vedere că modul acesta este co-op, șansele să te reînvie cineva dacă au dat năvala zombie peste tine este destul de mică. Așa că sfatul meu este să-ți chemi prietenii dacă vrei să trăiești cât mai mult, pentru ca modul se bazează foarte mult pe munca în echipă.

Concluzii

Nu în cele din urmă, să vorbim de partea preferată a tuturor: microtranzacții. Pe lângă banii pe care îi dai pe joc, vei putea să investești fără număr în season pass sau in-game currency dacă vrei să-ți cumperi anumite iteme.

Partea proastă este că la $60 cât plătești pentru jocul acesta, nu primești decât aceste 3 moduri pe care foarte probabil nici nu le vei juca pe toate și vei prefera să joci numai Blackout. E un bundle de moduri pe care nu le poți cumpăra separat dacă efectiv nu-ți pasă de unul din ele.

Blackout se vrea a fi piesa de rezistență a acestei lansări, însă nu reușește să mă impresioneze. Black Ops 4 este doar încă unul din multele jocuri din seria Call of Duty și foarte probabil că nu va fi nici ultimul.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button