MORE

Call of Duty Black Ops 3 devoreaza memorie.

Ce au in comun Galactus si Call of Duty Black Ops 3? Foame nemarginita, in cazul jocului, pentru memorie.

Cateva teste efectuate de site-ul TechPowerUp releva un comportament foarte interesant din partea lui Call of Duty Black Ops 3. Jocul pare sa continue tendinta inceputa de cateva alte titluri, precum Shadow of Mordor, de a devora memorie pana ce intregul joc este absorbit intr-o singularitate, iar utilizatorul ajunge inapoi pe desktop.

Conform testelor efectuate, pe o rezolutie de 2560×1600, cu detaliile Ultra, jocul va incerca sa foloseasca peste 12GB de memorie RAM, ducand la blocaje, incetiniri si ocazionale probleme de stabilitate. Abia de la 16GB a fost cu adevarat jucabil Black Ops 3 pe acest nivel de detaliu.

Mai important de atat, jocul are o sete incontrolabila pentru memorie video. Pentru aceste teste s-au folosit doua placi video, un GTX 980 Ti si un Titan X. Pe GTX 980, jocul incerca sa foloseasca peste 8GB de VRAM. Mai exact, incerca sa foloseasca 8.4GB. Din moment ce placa video are numai 6GB de memorie video, va puteti imagina ca erau anumite probleme de performanta, jocul tot incetinind si blocandu-se, pentru ca nu avea cum sa incarce totul in memorie.

Pe un Titan X, Black Ops 3 era perfect jucabil, deoarece aceasta placa video are 12GB de VRAM.

Poate astfel se explica de ce Activision nu a publicat cerinte recomandate pentru joc pe pagina oficiala de Steam. Deoarece acestea ar fi fost inspaimantatoare. Iarasi, nu este vorba de rezolutia 4K, ci de varianta in format 16:10 a rezolutiei 1440p.

Morala povestii: Slava zeilor tranzitorilor ca HBM 2 ne poate da placi video cu pana la 32GB de memorie.

[TechPowerUp]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button