GamingRSS PaginaDeMedia

Franciza Call of Duty a vândut peste 400 de milioane de exemplare

Noi, ăștia mai bătrânii, știm care-i treaba atunci când auzim chemarea datoriei. Pe vremea când abia se făcea de 2005, toată lumea era înnebunită după bunul și bătrânul Call of Duty 2, fără să își dea pe atunci seama că pensionarul nostru preferat avea să ne facă să oftăm nostalgic peste vreo 16 ani, într-un viitor dominat de lansări de jocuri la foc automat.

Pe această cale, Activision are două motive de sărbătoare: primul este depășirea recordului la numărul de jucători de Call of Duty Warzone, și anume 100 de milioane. Al doilea motiv, și cel mai însemnat, de altfel, este reprezentat de numărul total de exemplare vândute de-a lungul axei temporale care s-a născut de la Call of Duty Întâiul (2003) și care ne-a purtat până în 2020, la Call of Duty Black Ops Cold War. Așadar, vorbim aici de peste 400 de milioane.

Felicitări, Call of Duty!

Rezultatul acesta are rolul de a plasa seria CoD în topul primelor trei cele mai bine vândute serii din istorie, aceasta fiind surclasată doar de Mario cu toate sub-francizele sale (680.83 de milioane) și de Tetris (495 de milioane). Poate că seria CoD a venit și cu bune, și cu rele, dar a reușit să vină cu titluri dragi nouă și care ne-au rămas în suflete. Voi de care titluri din serie v-ați atașat cel mai tare? Încep eu: CoD 2, Modern Warfare 2 și 3, Black Ops, Ghosts și Black Ops Cold War.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button