MORE

California vrea interzicerea criptarii

Dupa Franta si SUA isi intareste fervoarea pentru eliminarea criptarii, chiar daca aceasta initiativa nu va fi in vreun fel benefica pentru public sau in esenta pentru oricine, mai putin serviciile de spionaj care vor ca totul sa le fie dat mura in gura.

De data aceasta statul California s-a trezit cu o propunere de lege care va face ilegala comercializarea de telefoane mobile criptate. Propunerea inca mai trebuie sa treaca prin toate procedeele necesare pentru a deveni lege, inclusiv o aprobare din partea guvernatorului, asa ca posibil sa nu fie tocmai pusa in aplicare.

In cazul in care propunerea ar deveni o lege, ar fi un dezastru de proportii la nivel economic. La urma urmei, toate telefoanele produse de catre Apple si cele care au un sistem de operare facut de Google folosesc criptare ca standard, ceea ce inseamna ca nu vor mai putea fi vandute in California, asta desi ambele mega-corporatii au sediul in statul California.

Care ar fi totusi avantaje daca o astfel de lege ar intra in efect? Lupta impotriva terorismului va fi cu un pas mai aproape de a-si indeplini scopul, cel de a face pe toata lumea sa petreca de parca am fi iarasi in anii ’80, un an anume din ’80, 1984.

[Cnet]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button