MORE

California permite acum circulația autovechiculelor autonome fără șofer la volan

Luni, Departamentul de Autovehicule din California a aprobat noi reguli care ar permite autoturismelor să se deplaseze pe un drum public fără un om în spatele volanului, dacă controlul poate fi preluat în orice moment.

Noile reglementări, care vor intra în vigoare la 2 aprilie, vor deschide calea companiilor ca Waymo, Uber, GM și alții să continue testarea autovehiculelor autonomă pe drumurile Californiei și probabil vor contribui la răspândirea în masă a tehnologiei.

În 2014, California a fost primul stat care a adoptat reguli de testare a vehiculelor autonome pe străzile publice. Dar mulți consideră acum că aceste reglementări erau prea restrictive și nu erau suficient de flexibile pentru a se adapta la o tehnologie care se maturizează rapid. Ca rezultat, programele de testare au înflorit în alte state, cum ar fi Arizona.

Printre alte cerințe impuse ca parte a procesului de autorizare, companiile trebuie să demonstreze că există o legătură pentru controlul la distanță, permițând operarea mașinii din exterior. Normele au fost discutate în timpul unei audieri din Sakramento în 2017.

Producătorii de vehicule autonome trebuie, de asemenea, să furnizeze un „plan de acțiune pentru aplicarea legii”, care include instrucțiuni care să explice cum poate fi contactat operatorul uman de la distanță și cum poate fi dezactivat modul automat, printre alte cerințe. Regulile nu indică ce fel de date de aplicare a legii vor putea fi accesate de la astfel de vehicule.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button