MORE

Calculator pentru minat, folosit pe post de calorifer

O companie cunoscută pentru construirea radiatoarelor din calculatoare a dat lovitura, de data aceasta cu un calculator de minat cryptomonede, care poate câștiga monede virtuale, cum ar fi Ethereum, în timp ce funcționează simultan pe post de calorifer.

Purtând numele QC-1, acesta este primul crypto-calorifer din lume. Este în esență un PC de minat în interiorul unui radiator din aluminiu anodizat fără ventilator, cu un finisaj de lemn pe partea de sus. Este alimentat de un procesor AMD Ryzen și două plăci grafice Sapphire Nitro + Radeon RX 580, care împreună au o rată de hash de 60 MH/s, potrivit Qarnot, compania franceză care îl produce. „Faceți căldura o sursă de venit, nu o cheltuială!„, spune sloganul firmei Qarnot.

Potrivit TechCrunch, Qarnot nu primește o cotă parte din ceea ce este minat. Este configurat să mineze în mod implicit Ethereum, dar poate fi folosit și pentru alte cryptomonede. Dacă se rezumă la Ethereum, conform estimărilor făcute de Qarnot, utilizatorii pot mina aproximativ 120 dolari pe lună, fără a pune la socoteală costul energiei electrice. De asemenea, compania declară că QC-1 poate încălzi o cameră de 20 de metri pătrați.

QC-1 nu este tocmai un chilipir la prețul de 2.900 euro și, drept urmare, nu este o modalitate de a ocoli prețul ridicat actual al plăcilor video de gaming. Cele mai multe calculatoare preconfigurate au fost oarecum protejate de creșterile de prețuri care au afectat plăcile video, dar QC-1 este el însuși foarte scump. De asemenea, are o valoare limitată în calitate de calorifer, exceptând cazul în care trăiți într-un loc cu un climat rece constant.

Apropo de asta, profitabilitatea pentru minatul de cryptomonede a scăzut vertiginos în ultimele două săptămâni, iar suma estimată de 120 dolari pe lună este în prezent cu 20% mai mare decât ceea ce minerii obțin acum cu două plăci video RX 580. Sperăm că acest lucru este începutul sfârșitului pentru toată nebunia cu minatul, și cu puțin noroc prețul la plăcile video ar putea începe să revină la normal.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button