TECH

Cafeaua noastra cea de toate zilele…

Lunga sau scurta? Machiatto sau espresso? Ca sa ai si acasa cea mai buna cafea, eventual cu putina frisca deasupra si cu aceeasi aroma ca la cafeneau ta preferata, este de ajuns sa-ti alegi cat mai in cunostinta de cauza un aparat de cafea potrivit.

Cunoscatorii stiu ca pentru a face o arta din fabricarea cafelei trebuie să fie atenti la: presiune, temperatură sau la calitatea macinarii.

Daca masinile de cafea pe baza de capsule au suces in utlima vreme datorită ușurinței de utilizare, mașinile clasice cu dozator va permit reglarea gustului si a cantitatii pe tot parcursul zilei. Acest tip de aparat încorporează de cele mai multe ori o carafă, care va pastreaza cafeaua la temperatura optima mai multe ore. Plus ca nu va trebui sa faceti cafea de mai multe ori intr-o zi.

Daca vreti sa experimentati gusturi si arome si sa transformati cafeaua de dimineata intr-un adevarat ritual atunci va recomandam un espressor dotat cu rasnita. De aici incolo nu trebuie decat sa puneti apa in rezervor, boabele de cafea amestecate si selectate in recipientul special si sa asteptati lichidul miraculos! Totul cu un singur buton!

Daca va place cafea facuta doar de dumneavoastra, atunci fara indoiala trebuie sa aveti un espressor portabil, de mana! In vacanta, la plaja, chiar si in masina, nu se pune problema sa vi se faca somn ! Aveti cafeaua la purtator! Aparatul espresso portabil face aceleasi operatiuni ca si un model mare. E de ajuns sa cresteti presiunea ca si cum ati folosi o pompa de bicicleta, sa adaugati apa calda, o doza de cafea si sa apasati butonul!

Toata lumea stie ca odata desfacut pachetul, aroma cafelei nu va mai fi aceeasi. De aceea, tot mai mare succes au capsulele de cafea care pastreaza intacta aroma cafelei oricat. Daca la acesta adaugam si tipurile diferite de capsule pe care le putem folosi putem intelege popularitatea in crestere a acestor “pastille”.

Cu siguranta, numarul unu in acest domeniu sunt cei de la Nespresso care au devenit o necesitate.

Sistemul de la Dolce Gusto face toate combinatiile posibile pentru a va bucura de o gamă de băuturi calde: ceai, cappuccino, ciocolata.

Sistemul Lavazza ramane cel care ne ofera insa un autentic espresso italian: 8 feluri de cafea, de la cele mai delicate pana la cele mai intense gusturi.

 

 

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button