Tech&IT

In cadrul IFA 2016, Samsung si-au demonstrat ambitiile de a-ti cuceri… toata casa

IFA 2016 a reprezentat o ocazie excelentă pentru producătorii de soluții casnice de a demonstra cele mai avansate inovații din domeniu. Samsung au extins gamele de produse precum AddWash, Club-de-Chef dar și prin conceptul Samsung Family Hub. Am stat de vorbă cu Dan Harvie, directorul Samsung pe Europa pe această temă:

Excelent. Mulțumesc, este un eveniment important și încercăm se ne afișăm cele mai noi inovații aici. Dintr-o perspectivă a produselor casnice, anul acesta este vorba despre inovații ce redefinesc experiența consumatorului. Avem exemple de acest gen prin Samsung AddWash, mașina de spălat ce îți permite să adaugi obiecte în timpul programului de spălare. A fost un succes fabulos de la lansarea de acum câteva luni aici în Europa. Extindem această gamă de produse astfel încât mai mulți oameni să poată experimenta această inovație. Al doilea lucru, poate starul acestui eveniment, este Samsung Family Hub. Am vorbit mult despre dispozitivele capabile de acces internet și produse cu conexiune Wi-Fi. Cred că odată cu Family Hub, este primul exemplu real despre cum aducem această capacitate tehnologică la viață astfel încât să-ți menajezi mâncarea, să vezi conținutul de la distanță prin smartphone, poți publica notițe și imagini, să asculți radioul sau televizorul direct în bucătărie. Așadar începe să definească un pachet complet ce are puterea de a schimba obiceiurile consumatorului.

Succesul a fost enorm. În Europa – am lansat și pe piața domestică Americană – dar în mod specific în Europa, de la lansare, am reușit să câștigăm cotă de piață în segmentul de mașini de spălat, am reușit să câștigăm mult mai rapid cotă de piață în segmentul de mașini de spălat premium și acum avem poziția #1 în segmentul premium în mai multe piețe în Europa, iar cu extensia gamei anunțată aici la IFA, ne așteptăm la o continuare a succesului și chiar o accelerare a câștigului cotelor de piață pe măsură ce intrăm în a doua jumătate a anului 2016.

Am fost foarte clari privind direcția și strategia noastră, și de fapt BK Jung la o conferință CES recentă din Statele Unite a anunțat că angajamentul nostru ca toate dispozitivele noastre din toate gamele să ofere capabilități de conectare până în 2020. Suntem în grafic în privința livrării acestei promisiuni și nu doar prin produsele super-premium precum Family Hub. Ne așteptăm ca în jur de 50% din vânzările noastre de mașini de spălat în 2017 să cdeja onțină produse capabile de Wi-Fi așadar suntem pe drumul cel bun cu această promisiune în 2020.

Aceasta este una dintre responsabilitățile noastre – să interacționăm și să comunicăm în mod eficient cu consumatorii astfel încât să înțeleagă. Iar Internetul Lucrurilor în sine nu explică beneficiul către consumatori. Din acest motiv comunicarea pe acest subiect săptămâna aceasta la IFA s-a concentrat pe ce îți permite această conectivitate să realizezi. Așadar luând AddWash ca exemplu, vei realiza că ai uitat să introduci ceva în mașină doar când vei fi departe de mașina de spălat. Foarte rar îmi las telefonul undeva, așadar când sunt la etajul doi în dormitor și mașina de spălat se află în subsol, pot pune pauză instant programului de pe telefon, colecta tricoul sau puloverul și să cobor. Când începem să transmitem aceste funcții folosind un limbaj pe care consumatorul îl înțelege, acesta poate să simtă cu adevărat beneficiile acestei tehnologii pentru că IoT în sine nu traduce și comunică bine cum pot folosi consumatorii această tehnologie.

Sper în mod absolut și nu văd nici un motiv pentru care nu se poate. Am părinți de 60-70 de ani și au televizor smart și folosesc telefoane smart. Nu e doar generația tânără care e obișnuită să folosească acest fel de tehnologie și din ce în ce mai mult, consumatorii se vor aștepta la acest nivel de tehnologie și interacțiune și capacități intuitive pe orice dispozitiv. Iar când vorbim despre trecerea de la era smartphone-urilor la era caselor inteligente, acestea vor fi construite pentru oricine, de orice vârstă.

Frumusețea acestui fel de tehnologie este că ești capabil să o actualizezi. În privința hardware-ului, am construit inovații extraordinare în privința răcirii așadar știi că că investești într-un produs ce are cea mai bună capacitate de răcire, dar prin Internet Of Things putem să actualizăm capacitățile ecranului tactil, să adăugăm funcționalitate și aplicații, la fel cum poți pe un telefon mobil. Așadar toate aceste experiențe ale Family Hub-ului vor evolua odată cu oamenii în timp căci avem capacitatea de a adăuga funcționalitate și actualizări de la distanță.

Știi, Samsung, din cauza diversității de produse din portofoliu, se află într-o poziție unică de a oferi acea experiență unificată a brandului pe dispozitive multiple. Totuși, am și declarat în mod foarte clar că ne dorim o platformă foarte deschisă, inovație și colaborare deschisă în toate industriile. Nu vrem să construim pereți în jurul ecosistemului Samsung deci avem deja multiple parteneriate cu o multitudine de companii și distribuitori pentru securitate și lumină, pentru a putea integra acele produse în casa inteligentă. Trebuie să menținem o colaborare deschisă, altfel vom adresa doar o parte din casa inteligentă, nu toată experiența casei Smart.

Fără dubiu, este cel mai mare mega-trend din industria de Tech. Nu cred că anul viitor va fi vârful și nici că cel de după anul viitor va fi vârful. Va continua să ne depășească toate așteptările pe măsură ce consumatorii încep să adopte acest trend. Cred că ce vom vedea anul acesta și mai ales din partea produselor Samsung – AddWash și Family Hub, robotul Wi-Fi, cuptoarele Wi-Fi etc. – vedem startul unei accelerații a acestor capacități, astfel încât din ce în ce mai mulți consumatări să o poată experimenta.

Cred că e o oportunitate minunată de a revitaliza interesul în această categorie de produse. În mod istoric au fost văzute ca produse utilitare, practice. Cred că acum, cu nivelul de tehnologie pe care o putem aduce, cu felul de inovații despre care vorbim, când ne gândim la această idee că Samsung face lucruri ce nu pot fi făcute astfel încât tu să poți face lucruri ce nu pot fi făcute, începem să vedem acest lucru devenind realitate iar asta generează un nivel enorm de interes în această categorie. Poți vedea în jurul nostru azi aici, în jurul standului, nivelul de interes din partea consumatorilor, a presei, este extraordinar, iar asta este pentru că oferim produse care ei simt că sunt foarte incitante, interesante și inovatoare și după cum am spus, ei simt că pot aduce o diferență în felul cum ne trăim viețile.

Am făcut un parteneriat și fondat Clubul Bucătarilor acum câțiva ani, iar partea unică a colaborării noștri cu acei bucătari este că au fost chiar implicați în mod activ în procesul de design și dezvoltare al produselor noastre. Așadar am luat acea experiență a gătitului, acea experiență profesională și am proiectat funcții pe care le oferim acum. Ceva precum Răcirea Chef din frigiderele noastre, ce-ți oferă control și precizie absolută asupra temperaturii ce îți permite să-ți ții toate ingredientele proaspete, e o influență directă din partea bucătarilor cu care lucrăm. Deci există un beneficiu în dezvoltarea produsului acolo. De asemenea, în mod special cu aplicația Club-de-Chef ce va fi lansată împreună cu Family Hub-ul aici în Europa, capacitatea de a avea acces la acei bucătari și experiența lor, sfaturile și trucurile direct în bucătăria ta, cu imagini animate și tutoriale despre cum să prepari anumite mâncăruri – este o metodă grozavă de a adăuga valoare la experiența gătitului acasă, pentru oameni care sunt cu adevărat pasionați de mâncare.

Am vorbit ieri și anunțat o nouă linie de dispozitive integrate. Segmentul de piață de integrate este unul enorm și în rapidă creștere în Europa. Am adăugat și extins gama Contemporary, Black precum și deja consacrata gamă Chef Collection așa că acum avem un portofoliu foarte larg de produse, cu multiple design-uri și multiple texturi care să ne lărgească interesul pentru produsele noastre din partea consumatorilor europeni, așadar din punct de vedere strategic, Built-in va fi o oportunitate enormă de creștere și cu această linie de produse suntem perfect poziționați să profităm de ocazie.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button