MORE

CacheClearer le rezolva utilizatorilor de iOS marea problema a spatiului de stocare din telefon!

Ryan Petrich este unul dintre cei mai cunoscuti si indragiti dezvoltatori de tweakuri in Cydia si a pus bazele multor modificari ale iOS-ului pe care Apple le-a preluat si le-a implementat de-a lungul timpului. Acesta a lansat CacheClearer, un tweak ce intra in aceeasi categorie de tweakuri despre care vorbeam mai devreme in cazul lui SwitcherDND, si anume “de ce Apple nu a implementat aceasta functie?”.

Dupa cum toti utilizatorii de iOS stiu, fiecare aplicatie creaza cache pentru a functiona mai usor si pentru a putea consuma mai putin trafic de date. Insa cazurile in care cache-ul aplicatiilor este foarte mare sunt cazurile in care este cel mai probabil inutil. Ca de exemplu Facebook, ce creaza cache pentru fiecare poza deschisa, insa  sansele ca noi sa revenim la acea poza sunt foarte mici. Drept urmare, acea fotografie ocupa spatiu inutil in documentele aplicatiei. In aceeasi situatie se afla o multime de aplicatii des folosite, precum 9GAG, Twitter, etc.

Apple ne pune la dispozitie o metoda de a monitoriza spatiul pe care cache-ul aplicatiilor il ocupa, insa optiunea curatarii acestui cache este lasata la latitudinea dezvoltatorilor de aplicatii, si foarte putini dintre ei au implementat o asemenea optiune. iOS-ul are si el o metoda automata de “curatare” a acestui cache, insa intra in actiune doar atunci cand nu mai exista aproape deloc spatiu in telefon. Si chiar si in acea conditie, nu este curatat complet, ci doar partial.

Aici intervine CacheClearer, un tweak ce pune la dispozitie doua butoane pentru fiecare aplicatie in parte in Settings-General-Usage-Storage/Manage Storage, pe langa cel clasic “Delete App” si anume Reset App si Clear App’s Cache. Prima optiune reseteaza aplicatia complet si se comporta de parca este proaspat instalata, iar a doua optiune reseteaza acel cache enervant care poate ocupa cativa GB din spatiul parca intotdeauna insuficient.

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close