GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Bungie se desparte de Activision și păstrează Destiny

Un anunț surprinzător din partea Activision dezvăluie faptul că se desparte de dezvoltatorul lui Destiny 2, Bungie. Studioul va păstra în continuare controlul asupra shooter-ului sci-fi.

Tensiunile dintre Bungie și Activision au tot crescut de ceva vreme, după cum s-a arătat la sfârșitul anului trecut, când Activision a spus că Destiny 2: Forsaken nu a fost „performant„, așa cum spera. Directorul de joc Luke Smith a răspuns public, spunând:

Nu suntem dezamăgiți de Forsaken. Ne-am propus să construim un joc pe care jucătorii Destiny îl vor iubi, iar la Bungie și noi, de asemenea, îl iubim.

Revenind la momentul zilei de azi, Activison declară:

Astăzi anunțăm planurile ca Bungie să-și asume drepturi și responsabilități complete pentru publicarea francizei Destiny. De acum înainte, Bungie va deține și dezvolta franciza, iar Activision se va concentra mai mult pe proprietățile IP ale sale și alte proiecte.

Activision și Bungie se angajează într-o tranziție perfectă pentru franciza Destiny și vor continua să colaboreze strâns în timpul tranziției în numele comunității de jucători Destiny din întreaga lume.

Bungie a emis o declarație proprie, mulțumindu-i lui Activision pentru „un succes de opt ani” în timpul parteneriatului lor pentru Destiny.

Cu Activision, am creat ceva special. Până în prezent, Destiny a oferit o combinație de peste 50 de milioane de jocuri și expansion-uri jucătorilor din întreaga lume. Mai important, am fost martorii unei comunități remarcabile – zeci de milioane de Gardieni puternici – să se ridice și să îmbrățișeze Destiny, să se joace împreună, să creeze și să împărtășească amintiri și chiar să facă lucruri cu adevărat minunate care depășesc jocul pentru a avea un impact pozitiv asupra vieții de zi cu zi a oamenilor.

Procesul de tranziție planificat se află deja în faza de început, iar Bungie și Activision s-au angajat să se asigure că transferul este cât se poate de simplu.

Bungie a mai spus că va continua să meargă mai departe cu planul de dezvoltare planificat pentru Destiny 2 și că sunt și anunțuri interesante ce vor urma să fie făcute.

Știm că auto-publicarea nu va fi ușoară; încă mai avem de învățat pe măsură ce evoluăm ca un studiou global independent, dar vedem oportunități și potențial nelimitat în Destiny. Știm că noi aventuri ne așteaptă pe noi lumi pline de mister, aventură și speranță. Sperăm că vă veți alătura nouă acolo.

Știrile lasă o mulțime de întrebări fără răspuns, inclusiv ce se va întâmpla acum cu dezvoltatorii de sprijin ai jocului, cu studiourile Vicarious Visions și High Moon Studios, ambele care au lucrat intens în trecut pentru Destiny 2 și, poate chiar mai important, ce înseamnă acest lucru pentru poziția jocului pe launcher-ul Battle.net. Pentru moment, cel puțin va rămâne acolo: Blizzard a spus prin intermediul contului său de asistență clienți Twitter că „Destiny 2 va primi în continuare asistență completă pe BattleNet și nu anticipăm nicio întrerupere a serviciilor sau experienței voastre de joc„.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button