RSS PaginaDeMediaSecuritateTECHTech&IT

Bulgaria a fost lovită de un atac cibernetic masiv

Guvernul Bulgariei a dezvăluit săptămâna aceasta că națiunea a trecut printr-un atac cibernetic ce ar fi afectat în jurul a 5 milioane de oameni.

Incidentul s-a produs la sfârșitul lunii trecute, fiind vizată agenția guvernamentală de taxe. La ceva timp după ce s-a produs atacul, presa locală a fost primit informații conform cărora atacul ar fi fost comis de hackeri din Rusia.

Grupul care a revendicat atacul susține că a compromis peste 110 baze de date ce conțin informații personale și confidențiale despre populația plătitoare de taxe a Bulgariei, începând din anul 2007. Starea securității informatice a fost descrisă ca o glumă de către atacatori. Conform cifrei oficiale, 3% din bazele de date ale agenției au fost afectate, suficient încât să fie periclitate datele a peste 70% din populația țării.

Acest gen de incident cu siguranță se va ivi ceva mai des în viitor, în cazul în care națiunile nu își securizează sistemele informatice. Considerând în ce situație s-au aflat în ultima vreme sisteme asemănătoare din țara noastră, nu pot decât să mă întreb când vom păți și noi ceva similar.

[Engadget]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button