PCȘtiri ITTECH

Bula cryptomonedelor a depășit nivelul plăcilor video

Anul trecut a fost unul greu pentru gamerii care doreau un upgrade la placa video. Boom-ul cryptomonedelor a devastat piața plăcilor video de larg consum, lăsând în urma stocuri mici și prețuri ridicate. Spus clar, a fost nașpa. Dar se pare că s-a terminat, cel puțin pentru moment, iar Nvidia nu anticipează schimbări majore în lunile următoare.

Nvidia a raportat câștigurile din al doilea trimestru, iar în timp ce acesta a avut rezultate bune, vânzările de plăci video destinate minatului au scăzut cu mult sub așteptări.

Nvidia a declarat:

Perspectivele noastre privind veniturile au anticipat că produsele cu specific de tip cryptocurrency vor scădea la aproximativ 100 milioane de dolari, în timp ce venitul real al produsului cu acest specific a fost de 18 milioane de dolari. În timp ce în trecut anticipasem că cryptomonedele vor fi semnificative pentru acest an, acum nu mai planificăm contribuții pe viitor.

Practic asta înseamnă că, în esență, nu ar trebui să mai vedem un alt deficit de plăci video în viitorul apropiat. Există totuși o șansă ca producția de memorie să provoace dezastre asupra prețurilor, însă, potrivit celor mai recente date din DRAMeXchange, și acest lucru s-ar putea să nu se mai întâmple.

Și să nu plângeți de milă companiei Nvidia. Minerii au reprezentat doar o mică parte din totalul de plăci vândute. Chiar și cu doar 18 milioane de dolari în vânzări de produse destinate cryptominatului, Nvidia a înregistrat o creștere sănătoasă de 40% a veniturilor totale la 3,12 miliarde de dolari în ultimul trimestru, mai bine de jumătate din ele provenind din vânzările de hardware de gaming.

Jensen Huang, fondator și CEO Nvidia, a declarat:

Creșterea pe fiecare platformă – AI, Gaming, Professional Visualization, autoturisme autonome – a dus spre un alt mare trimestru. Creșterea ne este alimentată de decalajul dintre cererea pentru tehnica de calcul în fiecare industrie și limitele atinse de tehnologia actuală. Dezvoltatorii sar pe modelul de calcul accelerat de GPU pe care l-am pionierat pentru creșterea de care au nevoie.

Privind în perspectivă, Nvidia este de așteptat să anunțe o nouă generație de plăci grafice de consum pe baza arhitecturii sale Turing. Rămâne de văzut ce fel de salt de performanță vor introduce și unde se vor stabili prețurile. Oricum ar fi, un lucru pentru care nu va trebui să ne mai facem griji este un alt deficit de stocuri.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button