AutoTECHTech&IT

Bugatti La Voiture Noire, un nou reper în eleganța auto

Prezentată la Salonul Auto de la Geneva, Bugatti La Voiture Noire este o mașină care să lase cu gura căscată orice exigent auto. Creată ca un model unic, reprezintă un omagiu special adus lui Bugatti Type 57SC Atlantic, vehicul existent în doar patru exemplare, construite între 1936 și 1938. În urmă cu câțiva ani, un astfel de model de epocă a fost vândut unui colecționar pentru aproximativ 40 de milioane de dolari.

Ca design, La Voiture Noire se străduiește să adune cât mai multe indicii de la SC Atlantic, deși aspectul general păstrează unele linii de la Bugatti Chiron. Remarcabilă este o aripă dorsală mai puțin pronunțată față de modelul clasic, care se prelungește până spre partea din partea din față a mașinii într-un efort de a păstra moștenirea lui SC Atlantic. Parbrizul pare să curgă înspre geamurile laterale, ca o vizor pe o cască, iar liniile întregii mașini arată ca turnate dintr-o bucată, fără prea multe îmbinări care să deranjeze aspectul vizual. Fiecare componentă a mașinii a fost realizată manual din fibră de carbon cu finisaj lucios. Designul roților și al anvelopelor este un alt punct de atracție, cele din urmă fiind concepute în așa fel încât să pară non-existente.

Bugatti La Voiture Noire si Type 57SC Atlantic

La Voiture Noire este o mașină care nu poate să nu placă, un reper de stil care merită admirat ca o operă de artă. Producătorul a declarat despre ea că „este un coupé cu confortul unei limuzine de lux și puterea unei mașini hyper sport„, lucruri de care nu ne putem îndoi, ținând cont că are sub capotă motorul W16 al lui Bugatti Chiron. Cumpărătorul acestei bijuterii pe patru roți nu a fost anunțat oficial, dar se pare că este vorba de Ferdinand Piëch, nepotul lui Ferdinand Porsche și fostul președinte al grupului Volkswagen. Cât despre prețul plătit de acesta, se află undeva în jurul a 16,5 milioane de euro cu taxe incluse, ceea ce face din La Voiture Noire cea mai scumpă mașină modernă.

Bugatti La Voiture Noire

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button