GamingRSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Bucharest Gaming Week duce gaming-ul la Casa Poporului

Bucharest Gaming Week a inceput, iar pe toata perioada acestei saptamani evenimentul va lua cu asalt Bucurestiul pentru a promova industria de gaming. De la vizite in pub-uri de gaming precum Nexus, IDM si Aryo, pana la vernisaje cu si pentru tinerii talentati care vor sa isi faca un nume in dezvoltarea de jocuri video, le avem pe toate. Evenimentul isi propune sa aduca in acelasi loc atat pasionatii de esports si gamerii casual, cat si importanti dezvoltatori de jocuri din Romania.

Bucharest Gaming Week are o structura formata din doua componente principale: prima este o serie de evenimente conexe dedicate industriei de game development care se vor desfasura intre 4 si 8 noiembrie in diferite locatii din capitala, iar ce-a de-a doua componenta este evenimentul principal care va avea loc in Casa Poporului in weekend-ul 9-10 noiembrie. Mai multe detalii despre eveniment pot fi regasite pe site-ul oficial.

In cadrul evenimentului de inaugurare la care am fost prezent luni seara, am putut afla informatii despre scopul acestui festival al jocurilor de la unul dintre oamenii responsabili cu organizarea BGW, Marius Radu. Acesta ne-a vorbit despre importanta industriei de gaming si cum incearca de ani de zile prin intermediul acestui eveniment si nu numai, sa scape de preconceptia ca gamerii fac parte dintr-o nisa foarte restransa si sunt fie tocilari, fie anti-sociali, sau ce alte imagini au oamenii. Am aflat ca industria din Romania produce aproximativ 150 de milioane de dolari anual si ca sunt studiouri din ce in ce mai multe care se implica in proiecte ample, iar prin intermediul Bucharest Gaming Week, respectiv Dev.Play care are loc in aceeasi locatie saptamana aceasta, se incearca expunerea acestei industrii infloritoare astfel incat oficialii din guvernarea tarii sa inteleaga ca este ceva serios si poate chiar sa se implice activ in aceasta.

Vernisaj cu artwork-uri din jocuri create in Romania

De asemenea, luni seara in cadrul aceluiasi eveniment de inaugurare a editiei cu numarul trei a Bucharest Gaming Week, mi-am putut delecta privirea cu cateva lucrari foarte interesante, create de artisti romani pentru jocuri dezvoltate „la noi”. Asta dovedeste ca avem putere de lucru si talent din plin si pot spune ca unele dintre aceste artwork-uri puteau la fel de bine sa fie regasite in jocuri de calibru mare fara sa para in afara contextului. Mai jos am atasat o galerie cu cateva ce mi-au atras atentia in mod special.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button