MORE

Browser-ul Vivaldi a fost lansat

Dupa aproape un an de zile de testare, varianta 1.0 a browser-ului Vivaldi este in sfarsit disponibila pentru publicul larg.

Vivaldi este un browser dezvoltat de cativa din creatorii lui Opera, care au decis sa lucreze la o unealta noua de navigare, din moment ce Opera a incetat sa mai fie Opera acum cativa ani.

Obiectivul lui Vivaldi este cel de-a oferi un browser cu un numar pe cat mai mare de functii cu putinta. Genul de lucruri pe care le puteati gasi in Opera 12, dar care au cam disparut intre timp. A fost facut ca o reactie a simplificarii continue a browser-elor contemporane.

Vivaldi suport gruparea de taburi, afisarea continutului din taburi multiple in aceeasi fereastra, scurtaturi de la tastatura in stil Opera si multe, multe altele. Fiind bazat pe Chromium, inseamna ca Vivaldi are suport atat pentru extensiile Chrome, cat si pentru cele folosite acum de Opera. Pentru o lista completa a functiilor sale, puteti arunca o privire pe aceasta pagina de sfaturi rapide: vivalditips.com

Dar chiar daca se afla la varianta 1.0, nu inseamna ca este cu totul complet. Inca mai are cateva bug-uri si lacune, cum ar fi anumite mici probleme de compatibilitate cu unele servicii, ca Netflix, desi aici e cam vina celor de la Netflix care au inceput sa blocheze browser-ul cand si-au dat seama ca nu era Chrome. De asemenea, nu suport functia de tarare a unui tab pentru a-l transforma intr-o fereastra, dar se lucreaza la implementarea sa.

Important este ca cei care vor un browser care incearca macar sa semene cu Opera 12 au acum o solutie.

Din experienta personala, va pot spune ca este un browser foarte bun pentru munca. Il folosesc din octombrie in locul lui Opera si nu am regretat tranzitia.

[Vivaldi]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. Netflix functioneaza chiar foarte bine cu Vivaldi.
    Pasii sunt urmatorii:
    chrome:components in url bar.
    WidevineCdm: check for updates, se va updata la ultima versiune Google DRM-ul si totul va functiona perfect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button