MORE

Browserul Brave este amenintat de presa

Acum cateva luni, fostul CEO al Mozilla a dezvaluit ca lucreaza la un browser nou, numit Brave. Una din functiile principale ale sale este inlocuirea reclamelor existente cu reclame sigure, lipsite de malware, livrate prin browser.

Acest sistem ar functiona prin impartirea profitului generat de reclame cu site-ul pe care sunt afisate, in procent de 70%, restul fiind incasat de Brave si chiar de cei care viziteaza site-urile cu pricina.

Brave s-ar putea sa nu apuce macar sa vada lumina zilei, pentru ca are in acest moment opozitie serioasa din partea presei. Nu in sensul ca apar articole impotriva sa, ci in sensul ca 17 publicatii majore ameninta ca vor da in judecata Brave daca va fi lansat iar reclamele vor fi inlocuite, deoarece considera actiunea ca find furt direct.

Ziare precum New York Times, Washington Post si alte entitati care numai in SUA reprezinta peste 1200 de ziare, au trimis o scrisoare prin care cer incetarea proiectului. Iar in cazul in care se vor abate de la aceasta cerere, atunci pentru fiecare instanta de articol pe care sunt inlocuite reclamele vor cere 150 de mii de dolari in daune.

Brendan Eich, fondator al Brave Software, a delcarat ca grupul cu pricina nu prea a inteles ideea de baza a browser-ului, din moment ce 70% din venit va fi oricum atribuit site-urilor pe care apar reclamele.

[TLDRBTC]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button