Tech&ITȘtiri

Ce imprimantă să aleg? Japonezii de la Brother au câte o imprimantă pentru orice situație și buget

Companie japoneză cu o lungă și interesantă istorie, Brother oferă unele dintre cele mai apreciate imprimante de pe piață, prietenoase cu buzunarul, ușor de folosit și foarte durabile în timp.

Pentru cei mai mulți dintre noi alegerea unei imprimate potrivite poate fi o mare provocare, presărate cu tot felul de „capcane” întinse de producătorii care te ademenesc cu prețuri mici, ce pot ascunde tot felul de costuri cu consumabile și mentenanță, care în timp vor depăși prețul de achiziție a imprimantei respective. Dar dacă ești  atent la detalii și mai ales, bine informat, ofertele potrivite nu sunt greu de găsit.

Ce imprimantă să alegi, în funcție de buget și specificul activității tale

Am sa structurez aceste recomandări in funcție de scenariile si nevoile fiecăruia. Și am sa încep cu modelele cele mai ieftine, pentru nevoile cele mai reduse.

Brother HLL1922DW

Brother HL-1222WE și DCP-1622WE

Modelul de baza, workhorse-ul acestui brand si din punctul meu de vedere si un best buy pentru utilizatorii casnici, este HL-1222WE. Este o imprimanta laser care costa in jur de 5-600 de lei, este mica si îndemânoasă, dar suficient de robustă.

Consumabilele sunt si ele foarte accesibile, pentru ca modelul asta intra in programul toner benefit, așa ca un astfel de replacement, adică toner-ul TN1090 de 1500 de pagini, costa 100 de lei. Jucăria scoate 20 de pagini pe minut, o viteza decenta, si este monocolor.

Imprimanta asta este gândită pentru un volum de maxim 1800 de pagini pe luna, are conexiune USB, dar si Wi-Fi, si vine însoțită de o aplicație simpla si intuitiva, numita iPrint&Scan. Un mic downside ar fi acela ca nu are AirPrint. In rest, la banii ăștia, nu prea am ce sa-i reproșez. Daca vrei ceva mai mult, exista si o versiune multifuncțională, numită DCP-1622WE, care mai are in plus si scanner.

Brother

Brother MFC-L2802DW

Si daca vrei laser frate pentru acasă, eu zic ca este greu sa găsești o oferta mai buna de atât. O treapta mai sus, dar tot pentru zona asta de imprimare „casnica”, home office sau work from home, ar fi modelul Brother MFC-L2802DW.

La 900 de lei, este un pic din alta liga decât modelul de mai înainte, dar rămâne un best buy pentru cei care preferă regimul de lucru de acasă. 32 de pagini pe minut, conectivitate completă, AirPrint, Ethernet, USB, WiFi, si atenție, vorbim despre Wi-Fi la 5 GHz, o chestie pe care o întâlnești mai rar pe dispozitive la prețul asta. In stilul japonez pragmatic,

Brother MFC-L2802DW

Brother au considerat ca trecerea de pe o rețea pe alta sau faptul ca ai majoritatea dispozitivelor din casa conectate la 5 GHz, sunt importante, așa ca au ales sa implementeze si pe acest multifuncțional tot 5 GHz. Jucăria are si ADF, adică acel feeder automat de documente, si suporta tonere de pana la 3000 de pagini. În plus, modelul acesta suportă si noua lor aplicație, Brother Connect, care are inclusiv OCR, adică transforma paginile imprimate fizic in documente digitale editabile.

Multifunctional inkjet color CISS Brother DCP-T420W

Așadar, ambele modele sunt laser si monocolor, au preturi ok si consumabile ieftine. Pentru varianta in care vrei pentru acasă color, dar la un cost redus, recomand fără sa clipesc, cerneala. Modelele Brother cu aceasta tehnologie mai tradițională, sunt din cele cu tanc si reumplere.

Cel mai ieftin model din serie este DCP-T420W, care se vinde ca la balamuc, si costa in jur de 700-750 de lei. Este un multifuncțional color, fără ADF si având doar conectivitate wireless si USB. Adică nu are acel port Ethernet de pe modelul de mai înainte.

Brother DCP-T420W

Viteza de imprimare este bună pentru o scula cu cerneala, la 16 pagini pe minut in regim alb negru si 9 pagini pe minut in regim color.

Si aici există un program de discount pentru consumabile, cu numele de Ink Benefit. O sticluță de 30 de lei iți livrează cam 7 mii de pagini alb-negru, iar o sticluță de culoare, la același preț, 5 mii de pagini color. Modelul ăsta este conceput pentru un volum lunar de imprimare de cam 1000 de pagini.

Brother MFC-T920DW

Eu personal am optat pentru un alt model din aceeași gama, ceva mai scump: este vorba despre acest MFC-T920DW, gandit mai degrabă pentru home office. Are in plus tava multifuncțională, ADF, ecran color, conectică completă si viteză mai bună. Scoate 17 pagini pe minut in alb-negru, si tot 17 color.

Brother DCP-T420W

Desigur, este aproape dublu ca preț, adică in jur de 1400-1500 de lei, dar am optat pentru el deoarece li folosim in regim de birou, deci mai intensiv. Dar in aceasta categorie, cel mai vândut model nu este nici T420-ul de mai înainte, nici T920-ul pentru care am optat eu, ci fix ala din mijlocul gamei, Brother DCP-T720DW, despre care n-am sa mai vorbesc aici, pentru ca este oricum cea mai populara imprimanta pentru acasă din Romania. Iar acum, haideți sa mai urcam încă o treapta in lanțul trofic, si sa vorbim despre modelele pentru birouri mici.

Brother MFC-B7810DW

Deci, daca ai o mica afacere care presupune o imprimanta, modelul recomandabil ar fi MFC B7810 DW. Costă cam 1500 de lei, intra si in programul Toner Benefit, adică un toner TNB023 de 2 mii de pagini este 100 de lei. Scoate 34 de pagini pe minut, are ADF de 50 de coli, conectica full, Wi-Fi direct si conexiune wireless la 5 GHz.

Brother MFC-B7810DW

Asta este modelul pe care eu îl am acasă, si pe care va spun sincer ca îl ador. Suntem grămadă pe el si eu si Măriuca si fetele, si de câteva luni de când l-am scizionat, nu am avut urma de problema, deși tragem de el pe rupte. Iar unii m-ar putea întreba: „ok, dar daca biroul meu presupune si imprimare color?”. Variante laser color ieftine nu prea exista, iar in acest context, ce pot eu recomanda ca sa fie si bun si ieftin si color, ar fi un ink de felul lui T920, amintit mai înainte.

Mă gândesc la un birou cu 2-3 oameni, la birouri de vânzări, clase școlare sau grupe de grădinița, care imprima un maxim de 2 mii de pagini pe luna. Iar acum, haideți sa migram in zona office-office, pentru care recomand, fără sa clipesc, laser. Este vorba despre pretenții mai mari si mai variate. Si haideți sa vedem o opțiune mono si una color.

Brother MFC-L2922DW

Pentru mono, best buy-ul mi se pare modelul Brother MFC-L2922DW. Costă undeva pe la 1600-1700 de lei, dar are tot ce ți-ai putea dori: scanare dublă, ADF duplex, NFC, chiar si un ecran color tactil pentru control, suporta 34 de pagini pe minut, iar volumul recomandat de imprimare este de cam 2500 de pagini pe lună.

Brother MFC-L2922DW

Brother MFCL8390CDW

Daca nevoile tale implica si culoare, atunci best buy-ul ar fi Brother MFCL8390CDW, care vine într-o echipare completa, scoate 30 de pagini color pe minut, știe scanare duplex, are toata conectica imaginabilă si exista pentru el tonere de pana la 4500 de pagini.

Brother MFCL8390CDW

Scula asta costa ceva mai mult, adică vreo 2.500 de lei, dar primești o grămadă de imprimanta de banii ăștia. Un nivel mai sus, pentru birouri de mărime medie, adică la un volum de imprimare mai mare, varianta ideala este MFCL 5710, care, ce să vezi, este exact multifuncționalul pe care noi l-am cumpărat pentru biroul de jos al băieților, unde se asamblează calculatoarele. E „drăcia” pe care printăm toate facturile, garanțiile, contractele, anexele, AWB-urile etc, adică tot ce tine de vânzarea si livrarea PC-urilor.

Volumul lunar pe care ar trebui sa-l ai in vedere înainte sa dai cam 2800 de lei pe scula asta, este de minim 5000 de pagini. Mașinăria are inclusiv un procesor propriu de 1,5 GHz, care sa gestioneze procesele de lucru, si este capabila de 48 de pagini pe minut. Suporta tonere de pana la 11 mii de pagini, iar tamburul este garantat pentru 75 de mii de pagini. Este potrivit pentru notariate, cabinete de avocatura, birouri mai mari de vânzări etc. Si in final, daca vrei top of the top, are Fratili si așa ceva.

The big boy, cum ii zic ei, ar fi modelul Brother MFCL-9670CDN, un laser color care costă nu mai puțin de 1500 de euro. Dar ai absolut tot, si chiar mai mult decât atât. Volumul de imprimare color pe luna ar trebui sa fie de măcar 1.500 de pagini ca sa te arunci la modelul asta. Modelul dispune de un ecran tactil enorm, de 18 centimetri diagonală, este capabil sa imprime 40 de pagini pe minut, atât in alb negru cat si in color, are un ADF de 80 de coli si este primul echipament color de felul asta produs de Brother.

Cam astea ar fi recomandările mele. Eu sper sincer ca acest mic ghid sa va fie de folos. Daca te gândești ce imprimanta iți trebuie acasă sau la birou, îndreptarul asta ar trebui sa ajute.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button