TECH

Breșe de securitate pun în pericol Apple Mail, Outlook și Mozilla Thunderbird

Specialiștii în securitate au lansat un avertisment legat de compromiterea securității mesajelor ce folosesc metode de criptare de tipul PGP/GPG și S/MIME. Sunt avertizați utilizatorii de Apple Mail, Outlook și Mozilla Thunderbird.

Serviciile care folosesc aceste metode sunt în număr de 20, iar recomandările experților vizează dezactivarea funcțiilor de criptare a mesajelor și înlocuirea lor cu alte metode de securizare disponibile.

Vulnerabiliățile în cauză se împart în două categorii: prima vizează în principal serviciile de e-mail prezente pe dispozitivele care rulează macOS și iOS, dar și Mozilla Thunderbird, și îi permite atacatorului să decripteze mesajele victimei prin intermediul unui mail trimis mai întâi de acesta.

Cea de-a doua vulnerabilitate afectează o gamă mai largă de servicii de e-mail, printre care și Microsoft Outlook, dar are efecte care variază în funcție de tipul de criptare folosit de victimă, astfel că pagubele pot fi cuprinse între 3 și 500 de mesaje. Asta ne arată, că nici de data aceasta nu e de joacă, și e important ca utilizatorii acestor servicii să ia măsuri pentru a-și proteja datele.

O dezvăluire detaliată a problemei urmează să fie publicată în următoarele ore de către experți.

Sursă

Copyright imagine

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button