Gaming

BOXCeption renunta la cariera in esport la presiunea parintilor

Aceasta „poveste trista” vine de la Marcux BOXCeption Kwak, un student care s-a calificat in finalele sezonului doi al ESL Legendary Series. Urmatoarea oprire in calatoria sa? California, unde ar avea sansa de a juca pentru partea sa din premiile de $25000.

Situatia insa s-a petrecut ca in versurile unui poet modern: „M-am incurcat cu un mic [mare campionat de Hearthstone] si [tatal meu] s-a speriat, [el] a spus ca [nu] te muti cu [nimeni] intr-un oras numit [aici].” Sau dupa cum Kwak a explicat pe Reddit:

„Stiam ca trebuia sa le explic parintilor, asa ca ieri, de Memorial Day, i-am spus mai intai mamei. Mai intai a fost ingrijorata, dar pe urma m-a sustinut urandu-mi mult noroc cand o sa-i spui lui taica-tu. I-am spus tatalui meu si a fost un NU instant si am intrat intr-o multime de probleme. Alegerea pe care o aveam de facut s-a rezumat fie la renuntarea la locul meu, pastrand sustinerea familiei mele, sau ma duceam si jucam, dar imi impachetam lucrurile, plecam de acasa si nu mai aveam nici un fel de sustinere din partea alor mei. Eu sunt student si pe timpul verii nu am unde sa locuiesc decat acasa. De asemenea nu am destui bani ca sa traiesc pe cont propriu pentru restul vietii, in timp ce platesc pentru scoala ca sa o termin. A fost una din cele mai grele decizii ale vietii mele.”

Multi jucatori de Hearthstone – printe care si profesionisti ca Jakub „Lotha” Szygulski capitanul echipei Nihilum – l-au sfatuit pe Kwak sa mai incerce, dar Kwak, a decis deja sa isi puna visele de Hearthstone pe plan secundar. Pentru moment.

„Voi lua totul in considerare”, scrie Kwak, „dar in final mai am doar un singur an [de facultate], deci macar sa il termin si pe urma decid ce urmeaza. Dar nu va faceti griji, visul nu este complet mort ci doar suspendat momentan. Va multumesc tuturor.”

 In timp ce atletii promitatori pot primii burse complete in facultate si drumuri usoare catre diplome, lucru care ii lasa sa se concentreze pe sportul pe care l-au ales, jucatorii de eSports au de jonglat cu figurativa drujba de deasupra capului, care este lipsa de intelegere din partea familiei si a prietenilor. Este destul de descurajant.

Cu putin noroc, timpul, munca si recunoasterea raspandita, vor schimba aceste lucruri. Dar momentan nu exista o cale usoara – doar lupte grele.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button