GamingPC&ConsolesTech&IT

Borderlands – toate noutățile aduse seriei

În urma nenumăratelor tachinări și ani în care s-a tot sugerat că este în producție, Gearbox Software a confirmat oficial Borderlands 3, ca parte a ceea ce ei numesc The Year of Borderlands. Al treilea joc principal din serie a fost dezvăluit la panoul dezvoltatorului PAX East. Deși dezvăluirea a fost afectată de probleme tehnice, am văzut în cele din urmă trailerul de debut al lui Borderlands 3, pe care îl puteți viziona mai jos. Cu toate acestea, nu am primit o dată de lansare, deși mai multe detalii vor fi disponibile pe 3 aprilie.

Trailerul începe cu captura măștii iconice a unui Psycho, în continuare dezvăluind pustiul care este la fel de pustiu și plin de haos ca atunci când l-am văzut ultima oară.

În următoarele scene apare și Lilith, care și-a făcut debutul ca personaj jucabil în primul titlu Borderlands. Este o figură cheie în miturile din Borderlands, fiind o sirenă – femei incredibil de puternice care au origini misterioase. Se crede că numai șase sirene pot exista în orice moment și, până în prezent, trei au apărut în jocurile anterioare ale seriei. Deși nu pare că Lilith va fi personaj jucabil, ea va avea, fără îndoială, un rol imens în evenimentele din Borderlands 3.

Mai departe, ne-au prezentat la patru personaje. Acestea vor fi probabil următorii Vault Hunters pe care jucătorii vor ajunge să îi controleze. Deocamdată, nu este clar ce clase sunt. Jocurile Borderlands tind să aibă un amestec de arhetipuri tradiționale, cum ar fi Beserker, Hunter și Soldier, dar mai adaugă și chestii originale, precum Sirena și Mechromancer.

Trailerul trece mai departe la scene rapide de acțiune, cei patru vânători de comori navigând în vehicule, trăgând cu tot felul de arme ciudate – inclusiv un mech de luptă – și luptându-se împotriva multor monștri vicioși. La un moment dat, Maya din Borderlands 2 care, de asemenea, se întâmplă să fie o sirenă, își face apariția, deși cu păr mult mai lung acum.

Una dintre principalele caracteristici noi pentru Borderlands 3 este dezvăluită atunci când cuvintele „Explore the Worlds!” apar pe ecran. Acest lucru indică faptul că jocul va fi mult mai mare decât cele două titluri anterioare din serie, oferind jucătorilor o varietate de lumi diferite pentru a scormoni după loot și a vâna comoara mitică. Trailerul prezintă câteva dintre acestea, cu un oraș neon care are zgârie-nori și mlaștini cu vegetație excesivă, împreună cu terenul de deșert tradițional în stil Mad Max.

Există o scurtă pauză în trailer dedicată lui Brick care face un solo la saxofon, înainte de a ajunge la cea mai faimoasă caracteristică a seriei Borderlands: armele. De data aceasta, Gearbox pretinde că Borderlands 3 va avea „un miliard de arme”, dintre care una este o pușcă de asalt cu picioare mici de robot. Practic, trailerul arată destul de mult exact ceea ce majoritatea fanilor Borderlands doresc de la o continuare a francizei.

Gearbox a anunțat că mai multe informații pentru Borderlands 3 vor fi dezvăluite pe 3 aprilie. Nu știm exact la ce să ne așteptăm, dar studioul afirmă că detaliile vor apărea pe site-ul oficial al seriei, Borderlands.com.

The Year of Borderlands va oferi fanilor, de asemenea, posibilitatea de a juca o versiune nouă Game of the Year a primului Borderlands, completată cu arme noi și alte îmbunătățiri.

Această versiune a jocului original din seria Borderlands va fi lansată pe platformele actuale, dar nu este o simplă portare -va oferi și conținut nou, inclusiv mai multe arme, pe lângă o varietate de alte îmbunătățiri ale jocului. Se lansează săptămâna viitoare și este posibil să îl puteți obține gratuit, cu condiția să aveți deja jocul pe PC. Puteți vedea un trailer mai jos.

Acest nouă ediție este descrisă ca fiind „noua versiunea definitivă”. Va fi lansat pe PS4, Xbox One și PC, și are același conținut de bază ca și jocul original, complet cu toate cele patru pachete DLC: The Zombie Island of Doctor Ned, Mad Moxxi’s Underdome Riot, The Secret Armory of General Knoxx și Claptrap’s New Robot Revolution.

Ediția Game of the Year va cuprinde îmbunătățiri vizuale adaptate noilor platforme. Gearbox se mândrește cu faptul că jucătorii de pe PS4 și Xbox One X (și, probabil, cei cu hardware de PC adecvat) pot juca în 4K și HDR, dar toate platformele vor include iluminare, texturi și modele de caractere îmbunătățite.

Dincolo de schimbările vizuale, există îmbunătățiri de tip quality of life și schimbări care ajung să aibă impact și asupra gameplay-ului. Se introduce un minimap opțional similar cu cel din Borderlands 2, în timp ce gestionarea inventarului va fi revizuită. Veți putea de acum să blocați armele pe care doriți să le știți în siguranță, în timp ce acelea de care nu vă pasă nu pot fi etichetate ca junk pentru a putea fi eliminate mai ușor. În mod similar, nu va mai trebui să vă faceți griji cu privire la culesul muniției, a banilor și a sănătății, deoarece acestea se vor realiza de acum în mod automat.

Se adaugă și câteva de arme noi. Șase arme legendare cu nume și skin-uri proprii vor fi disponibile ca drop de la bosi sau prin utilizarea de Golden Keys. Aceste chei intră în sistemul de recompense Shift, care vă permite să dați la schimb chei pentru obiecte și recompense speciale în joc, într-un mod similar cu cel din jocurile ulterioare din serie. Dacă ați jucat Borderlands 2 sau The Pre-Sequel pe PS4, Xbox One sau PC, veți avea dreptul la 75 de chei de Aur gratuite în Borderlands 1, precum și două arme noi, selectate aleator.

Un alt element nou este abilitatea de personalizare a personajului. În timp ce jocul anterior permite doar selectarea culorilor, puteți alege acum una dintre cele cinci opțiuni diferite pentru fiecare dintre cele patru caractere.

Și în sfârșit, Gearbox spune că, în urma plângerilor de la fani, va actualiza bosul final al campaniei. Ar trebui acum să fie mai atrăgător, mai provocator și mai plin de satisfacții.

Game of the Year Edition vine în curând – se lansează pentru PS4, Xbox One și PC pe 3 aprilie, care este la doar câteva zile distanță. Acesta va fi disponibil fizic și digital pe consola, în timp ce versiunea PC este doar digitală. Cu toate acestea, dacă dețineți deja Borderlands pe Steam, jucătorii de pe PC vor primi gratuit această versiune actualizată.

Game of the Year Edition nu vine ca o surpriză completă, deoarece o listă a consiliilor de rating de anul trecut a sugerat că o astfel de re-lansare va fi disponibilă. Cu toate acestea, este încurajator să vedem că este vorba despre mai mult decât o simplă portare.

Borderlands a fost lansat inițial în 2009, deci acest anunț vine chiar înaintea aniversării seriei de 10 ani. Versiunea Game of the Year a urmat în 2010, grupând jocul de bază cu cele patru pachete DLC.

Gearbox a mai dezvăluit că lansează pachete de texturi îmbunătățite atât pentru Borderlands 2, Borderlands: Pre-Sequel, cât și pentru Borderlands 2 VR.

Mai precis, aceste pachete de texturi ultra HD vor fi disponibile pentru Borderlands 2 și The Pre-Sequel pe PC și pentru Borderlands: The Handsome Collection (care constă în cele două jocuri) pentru PS4 Pro și Xbox One X. Puteți vedea îmbunătățirile în trailerul de mai jos.

Există unele diferențe între modul în care pachetele de texturi funcționează pe console față de PC. Jucătorii de console beneficiază de suport 4K și HDR, împreună cu texturile, caracterele, mediul și vehiculele remasterizate, împreună cu îmbunătățirea anti-aliasing și a umbrelor. PC-ul primește multe din aceleași lucruri, dar nu există nicio mențiune despre HDR, deși a fost îmbunătățit Screen Space Ambient Occlusion (SSAO).

Pachetele de texturi ultra HD vor fi disponibile gratuit pe toate platformele suportate; acestea vor fi lansate pe 3 aprilie. Pentru proprietarii de PS4 Pro acesta va fi disponibil ca un singur pachet DLC pentru colecția Handsome Collection, în timp ce jucătorii de PC și Xbox One X pot descărca pachetele individuale pentru Borderlands 2 și The Pre-Sequel.

Borderlands 2 VR de pe PS4 obține o îmbunătățire, deoarece Gearbox va actualiza jocul PlayStation VR pentru a include toate DLC-urile versiunii non-VR. O actualizare gratuită care va veni în această vară va adăuga Captain Scarlett and Her Pirate’s Booty, Mr. Torgue’s Campaign of Carnage, Sir Hammerlock’s Big Game Hunt și Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep.

Alte știri de la panoul Gearbox includ un trailer pentru Risk of Rain 2, care este acum disponibil în programul Steam Early Access, precum și un trailer pentru noul joc al lui Justin Roiland, co-creatorul Rick & Morty, Trover Saves The Universe și anunțul lansării lui Bulletstorm pentru Nintendo Switch.

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button