GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Borderlands 2 VR se va lansa pe PlayStation VR

Borderlands 2 primește o versiune de realitate virtuală. Cei de la 2K și Gearbox au anunțat că o nouă versiune a jocului lansat in 2012, Borderlands 2 VR, va fi disponibil pentru PlayStation VR pe 14 decembrie.

Ediția VR a fost dezvoltată în cadrul companiei Gearbox Software. Este aceeași experiență pe care v-o amintiti din Borderlands 2, dar care în varianta VR aduce și câteva răsturnări de situatie. Aceasta noua editie include o funcție care vă permite să încetiniti trecerea timpului – și care se numește Bad Ass Mega Fun Time sau BAMF Time.

Producatorul companiei Gearbox, Brian Burleson, a afirmat intr-o postare pe blog:

Activarea funcției BAMF Time vă va oferi viteza și reflexele unui rabid skag, permițându-vă să scăpați de gloanțe, să trageți 360 de headshoturi și să folosiți Action Skill pentru a lupta împotriva bandelor de raufacatori, bullymongs și orice altceva ar putea Pandora sa arunce spre voi.

Spre deosebire de jocul tradițional Borderlands 2, ediția VR este exclusiv single-player. Asta înseamna că Gearbox trebuie să adapteze skillurile personajelor care necesită un partener de co-op, inclusiv abilitatea „Res” a lui Maya. În ediția VR, aceasta se numește „Empathy” și reprezinta o schimbare majora.

Gearbox a explicat:

Ea determină Phaselock să epuizeze jumătate din sănătatea voastra actuală, să distrugă dușmanii pe baza sănătății pe care ati pierdut-o și să dubleze timpul de vindecare în BAMF Time.

Compania a actualizat, de asemenea, abilitatile din cele patru clase ale jocului – Siren, Commando, Gunzerker si Assassin – cu „stiluri de luptă unice” care utilizează realitatea virtuală. Atunci când conduceți vehicule, le puteti manevra volanul folosind atat controllerul cat și casca. În plus, vă puteți plimba în jurul lumii cu ajutorul abordării tradiționale a joystick-ului sau prin „pointed-teleporation” mode.

Toți cei care fac o precomanda primesc o temă dinamică PS4 cu cele patru personaje principale: Salvador, Maya, Axton și Zer0. În SUA, Borderlands 2 costă 50 de dolari, dar prețurile pentru pietele internationale nu au fost inca anunțate.

Lansat în octombrie 2016, PlayStation VR a vândut pana in prezent peste 3 milioane de unități. Potrivit lui Sony, Skyrim VR a fost cel mai jucat joc PlayStation VR de până acum, cu PlayStation VR Worlds, Rec Room, Resident Evil 7, and The Playroom VR completand top cinci.

În luna mai a acestui an, Sony a recunoscut că creșterea inregistrata pe piața mondială a jocurilor de realitate virtuală a fost sub asteptarile companiei. Analistul de jocuri video al celor de la NPD Group, Matt Piscatella, crede că versiunile VR pe console vor rămâne o piață „de nișă”.

Borderlands 2 a vandut peste 18 milioane de unități, astfel încât devine unul dintre cele mai mari jocuri, dupa Skyrim, justificand lansarea unei versiuni VR pentru PlayStation VR. În timp ce Borderlands 2 VR este un anunț interesant în universul Borderlands, fanii sunt probabil mai dornici să vadă în cele din urmă mult așteptatul Borderlands 3. În 2017, directorul studiolui, Randy Pitchford, a sugerat ca au ca obiectv Borderlands 3, spunând că „90% dintre angajati lucreaza la ceea ce cei mai mulți dintre voi va doriți să lucrăm„. Jocul nu a fost însă anunțat oficial.

Take-Two, compania mamă a editorului Borderlands, a anunțat recent că unul dintre cele mai mari jocuri ale celor de la 2K, probabil Borderlands 3 sau BioShock, a fost amânat până în 2019 sau 2020.

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button