PC&Consoles

Boogie2988 isi pierde toate conturile de social media

Boogie2988 este de departe unul dintre cei mai cunoscuti youtuberi din lume, acesta facandu-se cunoscut datorita schetch-urilor cu Francis si rant-urilor sale legate de gaming, in general. 

Din pacate, se pare ca popularul youtuber, in decursul a catorva ore, a fost nevoit sa asiste la disparitia sistematica a tuturor conturilor sale de social media, acesta incluzand si canalul sau de Youtube. 

Intre timp, canalul Youtube a fost recuperat si o serie de alte conturi, precum Twitter, totusi, incidentul a fost destul de neplacut pentru Boogie, care nu si-a pierdut pozitivitatea, spunand pe Twitter:

„Astazi a fost o zi extrem de ciudata. A fost si in egala masura fantastica.”

Se pare ca numarul de telefon al youtuberului a fost compromis, hacker-ul, ce foloseste numele Lurch reusind sa obtina acces la aproape toate conturile, sistematic stergand unul cate unul.

Acest gen de vandalism online este inca tolerat de Youtube, iar site-ul, din pacate, nici in acest moment nu este tras la raspundere.

Creatorii de continut sunt, de cele mai multe ori, victime ale abuzurilor repetate din partea companiilor mari, ori de cate ori unul dintre acestia primeste un strike temandu-se sa nu isi piarda canalul. Si nu este un caz singular. Din pacate, in acest moment cu exceptia autentificarii in doi pasi, care se pare ca se poate pacali daca ai numarul de telefon al individului, Youtube nu ofera alte variante pentru a proteja creatorii de continut. Un subiect spinos si extrem de incomod pentru Google, pe care o sa il vedem dezbatut destul de in detaliu in zilele viitoare.

Daca zicala spune: „Make Youtube Great Again”, ne-am permite sa adaugam si noi: „Make creators feel like they matter again”!

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button