Telefoane

Boeing si Hacking Team colaborau la o drona care sa livreze… spyware!

Puneti-va cratita in cap, scoateti de la naftalina descombulatorul si dispozitivul care te pazeste de razele laser, pentru ca zvonul asta cu iz de teorie a conspiratiei… s-a adeverit! Bine, aproape s-a adeverit, avand in vedere prabusirea rasunatoare a Hacking Team, dar daca cineva totusi s-a gandit la asta, este clar ca cineva in viitorul apropiat o va pune in practica. Adica Boeing si Hacking Team colaborau la o drona care sa livreze… spyware, si probabil in curand un serviciu secret impreuna X companie vor „relua” proiectul pentru a dezvolta asa ceva.

Multa lume uita ca pe piata in acest moment exista sute de drone radio-comandate care sunt controlate prin dispozitive mobile legate la internet, precum tablete sau telefoane inteligente. Iar daca Boeing si Hacking Team nu erau intrerupti abrupt de recentul atac cibernetic asupra celor din urma, intr-un an sau poate chiar mai putin, puteau ataca din aer, cu o drona, orice locatie, folosind semnalul wireless din zona, apoi accesand reteaua locala, fara sa fie nevoie sa se afle la fata locului.

Bine, la drept vorbind, Boieng nu se fac vinovati de prea mare lucru, acestia construind doar un dispozitiv pe care intamplator se afla un releu de legatura intre atacator si tinta. Doar ca, asa cum am spus, parteneriatul nu a fost unul fructuos, toti cei 400 de giga de informatii furate de pe serverele Hacking Team dezvaluind planul, care trebuie sa recunoastem, suna a ceva pus la cale de un personaj negativ de desene animate, asteptandu-te din moment in moment sa iasa fostul CEO Hacking Team de dupa o perdea rasucindu-si mustatile. Cei interesati pot citi conversatia dintre cele doua parti aici, dar va sfatuim sa folositi un Google Translate, mare parte din conversatie fiind in italiana.

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button