TECHTech&IT

Boeing lucrează la un avion de vânătoare autonom

Boeing Airpower Teaming System este un nume care probabil va deveni ceva mai răspândit în viitorul nu foarte îndepărtat, fiindcă este menit să descrie un soi de avion de vânătoare autonom.

Aparatul de zbor este proiectat să funcționeze pe cont propriu, fără nevoia de a fi controlat de un pilot uman, dar nu este tocmai gândit să îndeplinească misiuni pe cont propriu, așa că cerul nu va fi împânzit prea curând de roboți ucigași. Va trebui să ne mulțumim doar cu cei controlați de la distanță ca până acum.

BATS este gândit să escorteze o escadrilă de avioane pilotate de oameni și va avea rolul de colectare de informații, supraveghere, recunoaștere, iar din cauza manevrabilității sale neincomodate de prezența unui om va putea face asta cu foarte multă agilitate.

Acest avion ar trebui să zboare pentru prima dată în anul 2020. Conform celor de la Boeing, costul său de producție este mai mic decât cel al unui avion de vânătoare normal, din moment ce nu trebuie să cheltuiască atât de mult pe toată acea parte legată de ținerea în viață a unei persoane.

Să sperăm doar că nu va fi lovit de fulger, fiindcă Stealth n-a fost un film prea interesant.

[Engadget]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button