MORE

Boeing lucreaza la imprimare 3D in aer prin levitare

Unul din dezavantajele pe care le are in acest moment imprimarea 3D este ca nu poti imprima decat pe o singura directie, si mereu ai nevoie de material de suport care sa construiasca o infrastructura peste care sa imprimezi lucruri mai complexe. Pentru Boeing, un astfel de proces nu este tocmai ideal, asa ca a inceput sa lucreze la o metoda de imprimanta prin levitare.

Cum exact ar functiona asta? Intr-un mod foarte complex. Un element central este suspendat, la o temperatura foarte scazuta, intr-un camp magnetic, in care va ramane blocat din cauza efectului de Meissner. Apoi, o serie de capete de „scriere” vor depozita material de imprimare peste acele element, care devine centrul in jurul caruia intreg ansamblul este construit.

Obiectul poate fi apoi manipulat, miscat si rotit, prin alterarea campului magnetic, permitand imprimarea din fiecare directie cu putinta, fara nevoia de a construi o schela. Asta ar insemna imprimare mai rapida si mai eficienta a unui obiect, indiferent de forma sa.

Tehnologia este inca la nivelul de idee, asa ca nu ar trebui sa va asteptati sa apara vreo varianta comerciala prea curand pe piata. Totusi, ca un concept, este foarte interesant. Asa ca pana ce se misca Boeing, cu siguranta oameni isteti pasionati de imprimarea 3D vor implementa solutii similare… si posibil vor fi dati in judecata, pentru ca Boeing a brevetat conceptul.

[Tech Crunch]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close