AutoMORERSS PaginaDeMedia

BMW ne prezinta oficial noul SUV electric iNext pe 11 noiembrie

Dupa ce a fost anuntat in 2018, SUV-ul electric va fi noua vedeta BMW. iNext este genul de masina cu care poti si vrei sa atati audienta. Pana acum, modelul a fost supus la diferite teste, precum rezistenta la temperaturi joase in regiunile nu prea prietenoase ale Suediei si in fata temperaturilor uriase din Desertul Khalahari.

BMW iNext

Pe parcurs, design-ul lui iNext a suferit mici modificari, mai o oglinda, mai o usa, o redimensionare pe ici, pe colo.  Pe de alta parte, tehnologia din spatele acestui vehicul i-a atras denumirea de „concept vehicle”.

BMW iNext
In early testing, BMW au aplicat un camuflaj pentru a nu strica surpriza oferita de design-ul imbunatatit,

Mai exact, BMW planuieste ca iNext sa faca uz de un display holografic de mixed reality. Acesta, pe langa 5G-ul din parteneriatul cu Samsung, va oferi masinii o autonomie de Nivel 3, adica un mod autopilot avansat. Display-ul mixed reality se concentreaza pe posibilitatea de a face multitasking: gestionarea listelor, apeluri video, chiar si uitatul la TV.

Functii pe care le-ai vedea doar la Jarvis, AI-ul din „Iron Man”

Early testing-ul i-a pus pe curiosi fata in fata cu AI-ul sistemului, numit IPA (Intelligent Personal Assistant). In cadrul unei simulari, a fost observat modul in care IPA preia controlul volanului, analizand momentul optim in care, de exemplu, poti participa la un videocall, in loc sa conduci tu insuti vehiculul.

Se pot efectua si comenzi in regim delivery, pentru ca tu sa le gasesti la usa locuintei exact cand parchezi masina. IPA-ul iti poate gestiona si dispozitivele smart din locuinta, si poti face si streaming, toate acestea efectiv pe suprafata parbrizului.

BMW iNext

iNext se afla inca in faza de prototip, dar BMW s-au implicat constant in imbunatatirea functiilor, in retusurile aduse design-ului si in tot ceea ce tine de un autoturism electric.

Casa, dulce casa?

iNext este cea mai noua iteratie a ceea ce BMW numeste „Project i”. Din 2013 si pana acum, am avut parte de modelele i3, iX3, i4, i5, urmand ca iNext sa reprezinte, potrivit companiei, conceptul de „living-room la tine in masina”. Si pe buna dreptate. Imaginile surprind un model foarte interesant, cu un habitaclu deosebit, care ma duce cu gandul la o locuinta eleganta, dar si minimalista si practica. Daca aspectele surprinse in imagini nu vor fi pastrate odata cu dezvaluirea oficiala a modelului, am incredere ca vom avea parte de unele si mai impresionante.

BMW iNext

BMW spera ca iNext va ajunge pe piata incepand cu 2021, indeplinind dorinta companiei de a popula drumurile cu cat mai multe EV-uri.

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button