AutoRSS PaginaDeMedia

BMW i4 cu 530 de cai-putere este noul sedan full-electric al companiei

Producătorul german își pune în aplicare planul de a-și diversifica linia de autoturisme cu modele electrice. BMW i4 este vedeta acestui an, un sedan full-electric pe care compania ar vrea să-l lanseze chiar în decursul acestui an. i4 este o iterație care aruncă o pată de culoare elegantă și futuristă design-ului tradițional, caracteristic BMW.

M Performance va fi una din variantele de BMW i4. Sub capota acesteia aleargă 530 de cai-putere cu o autonomie de aproape 500 de kilometri (300 de mile). Dacă nu vi se pare atât de puternic, BMW ne spune că acei 530 de armăsari vor ajuta mașina să ajungă la 100 km/h în doar patru secunde, iar datele acestea sunt suficiente pentru a face din BMW i4 un competitor interesant pentru alte modele full-electric realizate de către alte companii cunoscute.

Porsche Taycan 4s și Audi e-tron GT, ambele cu 522 CP, de exemplu, rămân puțin în urma lui BMW i4, dar nemții câștigă detașat pe partea de autonomie. Pe de altă parte, i4 este depășit în acest aspect de către cei 663 de km ai Tesla Model S Plaid+. Prin urmare, BMW i4 este o adiție bine-venită în sfera mașinilor electrice. Este un model puternic și impunător și diversifică piața EV.

BMW i4 dă startul maratonului electric

BMW nu a oferit foarte multe date tehnice, rezumându-se doar la a le promite pasionaților de mașini electrice un model performant și versatil. De asemenea, producătorul nu are de când să transforme întregul lineup într-unul full-electric, însă BMW i4 ajută la punerea planului în mișcare. Producătorul vrea ca, până în anul 2025, 50% din totalul profiturilor obținute să fie de pe urma modelelor electrice. Totodată, până în anul 2023, BMW vrea să ofere lumii nu mai puțin de 25 de mașini full-electric.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Back to top button