Telefoane

Bluetooth 5 cvadrupleaza aria de acoperire si dubleaza viteza de transfer

Pentru multi dintre noi, o conexiune Bluetooth este imperativa, fiind necesara pentru a pastra legatura la boxa, masina, casca si tot asa, fiind o metoda de conectare wireless extrem de comoda.

Cu introducerea lui Bluetooth 4 multe dintre problemele de raza de actiune si puterea semnalului au fost rezolvate, Bluetooth 5 pe de alta parte promite o arie de acoperire de patru ori mai mare si o viteza de transfer dubla. Daca din 2009 nu prea s-au schimbat multe, se pare ca  The Bluetooth Special Interest Group (SIG) sunt pusi pe treaba. 

Conform unei noi postari, Bluetooth 5 este asteptat undeva la finele lui 2016, inceputul lui 2017 si promite un consum mult mai mic, cu un spor de eficienta energetica de 50%.

Pentru cei care se intreaba ce inseamna asta in lumea reala, ei bine discutam de o raza mult mai mare in primul rand. Aici rata de transfer extrem de rapida va permite unei casti BT sa nu se mai impiedice in semnal cand uiti telefonul in sufragerie de exemplu. Detinatorii de smartwatch s-ar putea sa fie cei mai fericiti, viteza crescuta de transfer insemnand ca intr-un final o sa primeasca notificarile la timp.

Nu este singura problema adresata, aparent si securitatea a fost inasprita, existand un protocol de protectie nou pentru cei care folosesc excesiv BT si au grija unui semnal hackuit.

[bluetooth.com]

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button