Telefoane

Bluetooth 5 a fost finalizat

Dispozitivele wireless din următorii ani vor avea parte de conectivitate mult mai bună, deoarece specificațiile pentru Bluetooth 5 au fost finalizate.

Grupul care se ocupă cu determinarea și certificarea standardului Bluetooth a pus la punct toate detaliile tehnice ale noii versiuni. Conform informațiilor oficiale, Bluetooth 5 suportă pachete de date de 255 de octeți, cam de 8 ori mai mult ca Bluetooth 4.2, ducând la congestie mai puțină a frecvenței de 2.4GHz, semnalul fiind folosit mult mai eficient.

Practic, asta aduce un spor de viteză notabil, ducând maximul la 2Mb/s, față de 1Mb/s din iterația anterioară. Mai important de atât, raza maximă a fost mărită de patru ori. Desigur, nu se va putea menține aceeași lățime de bandă la această distanță, dar tot va fi suficient cât pentru funcționarea unui număr mare de dispozitive care nu necesită o rată de transfer masivă.

Noul standard va fi compatibil cu cel vechi, așa că un telefon echipat cu Bluetooth 5 încă va funcționa cu căști sau alte dispozitive care folosesc versiunea veche. Primele aparate care se vor folosi de această tehnologie vor fi disponibile de anul viitor.

[GSM Arena]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

4 comentarii

  1. Dau muzica de la 100m sau port o convorbire cu telefonul de la 100 m… Pacat. BT 5.0 a cam aparut in era gresita. E uzat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button